DünyaGenelManşetSağlıkTürkiye

BioNTech’ten yeni hedef “Sıtma Aşısı” 

BioNTech, 10 ayda ürettiği etkiliği %95 oranında olan mRNA tabanlı koronavirüs aşısının ardından sıtma aşısı çalışmalarına başlayacağını duyurdu. 

BioNTech CEO’su Türk bilim insanı Prof. Uğur Şahin her yıl 400 bin kişinin hayatını kaybettiği sıtma hastalığına karşı aşı çalışmalarına 2022 yılının sonuna kadar aşıyı test eden klinik denemelerine başlamayı planladıklarını, sıtmayı önlemek için yine mRNA tabanlı aşı geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. 

“ORTAK AMAÇ İÇİN ÇALIŞILDIĞINDA BİLİM, İNSAN HAYATINI DEĞİŞTİRİLEBİLİR” 

BioNTech CEO’su Dr. Uğur Şahin yaptığı açıklamada “Pandemiye verilen yanıt, tüm kilit paydaşlar ortak bir amaç için birlikte çalıştığında bilim ve inovasyonun insanların hayatlarını değiştirebileceğini gösterdi. Yeniliklerimizi onlara en çok ihtiyaç duyanlara ulaştırmaya kararlıyız” ifadelerini kullanırken, Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Komisyonu ve diğer kuruluşların sıtma aşısının planlama aşamasına dahil olduklarını, gerekli altyapı için destek sunduklarını söyledi. 

“AFRİKA BÖLGELERİNDEKİ KAYIPLARI AZALTMAK İSTİYORUZ” 

Şahin, Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Komisyonu ve diğer kuruluşların sıtma aşısının planlama aşamasına dahil olduklarını, gerekli altyapı için destek sunduklarını aktarırken, “Ortaklarımızla birlikte, hastalığı önleyecek güvenli ve etkili bir mRNA tabanlı sıtma aşısı geliştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı. 

Prof. Uğur Şahin, 2017 yılında sıtma vakalarının %92’si ve sıtma ölümlerinin %93’ü Afrika bölgesinde meydana gelen bölgeler için “Afrika kıtası ve bu hastalıktan etkilenen diğer bölgeler için can kaybını azaltmak ve sürdürülebilir bir çözüm sağlamak istiyoruz” diye konuştu. 

229 MİLYON KİŞİ SITMAYA YAKALNIRKEN, 409 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Dünya Sağlık Örgütü, paylaştığı raporunda 2019 yılında sıtma nedeniyle 229 milyon kişinin sıtmaya yakalandığını, 409 bin kişinin ise hayatını kaybettiğini duyurmuştu. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu