KıbrısManşetSürmanşet

Bir aile yok oldu

Geçitkale’de dün günün ilk saatlerinde yaşanan kan dondurucu olay ülkede infial yarattı. İddialara göre 14 yaşındaki Çınar Çobanoğlu, gece yarısı anne ve babasını uyudukları yatakta tabanca ile vurarak öldürdükten sonra kendi canına kıydı. Aileden geriye sadece 18 yaşındaki Eralp kaldı

CİNAYETİN İLK GÖRGÜ TANIĞI İBRAHİM GAMAR, “KAPIMIZI AİLENİN BÜYÜK OĞLU ERALP ÇALDI. ERALP, ‘AMCA KOŞUN KURTARIN BENİ, ÇINAR BANA ATEŞ ETTİ, KOŞUN BAKIN KENDİNE DE BİR ŞEY YAPTI GALİBA. BENİ EVİNİZE ALIN’ DİYORDU. ERALP’İ EVE ALDIK” DİYEREK YAŞANAN FELAKET ANLARINI AKTARDI

CESETLERE YAPILAN OTOPSİ NETİCESİNDE 14 YAŞINDAKİ ÇINAR ÇOBANOĞLU’NUN TABANCA İLE KENDİNİ VURDUĞU KESİNLEŞTİ

GIYNIK MANŞET

Geçitkale’de dün günün ilk saatlerinde yaşanan kan dondurucu olay ülkede infial yarattı. İddialara göre 14 yaşındaki Çınar Çobanoğlu, gece yarısı anne ve babasını uyudukları yatakta tabanca ile vurarak öldürdükten sonra kendi canına kıydı. Aileden geriye sadece 18 yaşındaki Eralp kaldı.


KATLİAM GİBİ OLAY

Emekli Astsubay olan ve hayvancılıkla uğraşan 52 yaşındaki baba İbrahim Çobanoğlu (Bondigo), İhtiyat Sandığı Dairesi personeli olan 48 yaşındaki anne Bengü Çobanoğlu ve 14 yaşındaki oğulları Çınar Çobanoğlu’nun feci ölümü bölgede büyük şaşkınlığa neden oldu. Bölgede herkes tarafından sevilen, herkesle iyi geçinen ve aile ilişkileriyle de örnek olan Çobanoğlu ailesinde yaşanan katliam gibi olaya kimse inanmak istemedi. 18 yaşındaki Eralp Çobanoğlu olayın ardından Mağusa Polisi Müdürlüğü’nde sorgulanmasının ardından olayla bağlantısı olmadığının tespit edilmesi üzerine serbest bırakıldı.

MEZARLIK MANZARALI PAYLAŞIM

Öte yandan 14 yaşındaki Çınar’ın sosyal medyada paylaştığı fotoğraf ve fotoğrafın altına yazdığı mesaj tüyler ürpertti. Çınar’ın sosyal medyada paylaştığı mezarlık manzaralı fotoğrafın üzerine “Bir gün biz de orada olacağız” şeklinde bir mesaj yazması, o yaştaki bir çocuğun içinde bulunduğu ruh halinin pek de sağlıklı olmadığını yansıtıyor.

ÇAKICI, “GERÇEK İLE HAYAL AYRIMINI YAPAMAYABİLİR”

Yaşanan olayı GIYNIK Gazetesi’ne değerlendiren Psikiyatrist Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, 11 ile 18 yaş arasındaki bir çocuğun yaptığı davranışın sonuçlarını kestiremeyebileceğini, gerçeklik ile hayal dünyası arasındaki ayrımı yapamayabileceğini ifade etti. Çakıcı, “Çocuğun psikolojik sorunları olduğu için bu davranışını gerçekleştirdiği gibi kesin bir yargıya varılmamalı” dedi.


OYUNLA BAĞLANTILI OLABİLİR

İddiaya göre, geçtiğimiz gün öğle saatlerinde evde playstation (oyun konsolu) konusunda tartışma yaşandı. Tartışma sırasında, 14 yaşındaki Çınar’ın abisine bıçak çektiği de öne sürüldü. 14 yaşındaki Çınar’ın, söz konusu oyun konsolunda en çok GTA 5 (Grand Theft Auto V) isimli şiddet içerikli video oyununu oynadığı öğrenildi.


‘CİNAYET SİMÜLASYONU’

Söz konusu olayın GTA oyunuyla ilgisi olabileceği iddiaları ise tartışmalara neden oldu. Dünyada geçmişte yaşanan örnekleri de olduğu ortaya çıktı. Örneğin 2008 yılında Tayland’da GTA oyunundan etkilenen 17 yaşındaki bir genç taksi şoförünü soyup bıçaklayarak öldürmüştü. Yine 2006 yılında ABD’nin New Mexico eyaletinde 16 yaşındaki bir gencin üvey annesi ve üvey kız kardeşini başlarından vurarak öldürmesi sonrası, gencin GTA oyununu oynadığı ortaya çıkmış ve ‘cinayet simülasyonu’ olarak nitelendirilen oyun aleyhinde dava açılmıştı. 2003 yılında ABD’nin Tennessee eyaletinde 14 ve 16 yaşlarında iki kardeş bir kişiyi öldürmüş ve bir kişiyi yaralamıştı. İki üvey kardeş, evde sıkıldıkları için fikri Grand Theft Auto’dan alarak dışarı çıkıp ateş ettiklerini itiraf etmişlerdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu