GenelKıbrısManşetSpor

Bir altın bir gümüş bir bronz

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen 90. Türkiye Büyükler ve U23 Atletizm Şampiyonası Bursa’da yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen 90. Türkiye Büyükler ve U23 Atletizm Şampiyonası Bursa’da yapıldı. Şampiyonada KKTC adına yarışarak ülkemizi temsil eden Buse Savaşkan altın madalya kazanırken Doğa Erek ise şampiyonayı bir gümüş bir de bronz madalya ile noktaladı.

BUSE SAVAŞKAN TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Buse Savaşkan kadınlar yüksek atlamada ülkemize büyük bir gurur daha yaşattı. Sporcumuz 1.86’lık derecesiyle Türkiye şampiyonluğuna ulaşarak altın madalyanın sahibi oldu. Ödül töreninde sporcumuz Buse Savaşkan’a madalyasını KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı takdim etti. Bu sezon 1.88 ile hem kendisinin hem de Türkiye’nin en iyi derecesine sahip olan Buse, önümüzdeki günlerde Cezayir’de başlayan Akdeniz Oyunları’nda Türkiye Milli Takımı ile derece arayacak.

DOĞA BRONZUN YANINA GÜMÜŞ EKLEDİ

Yarışların ilk gününde kadınlar 100 metrede U23 Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan Doğa Erek, ikinci gün de 200 metrede U23 Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Ödül töreninde Doğa’ya madalyasını antrenörü Celal Keleş takdim etti. Doğa, 100 metreyi 12.62 ile tamamlarken, 200 metredeki 25.94’lük derecesiyle kariyerinin en iyi derecesini koştu. Sporcumuz ayrıca 2017 yılında Cebriye Kuşçu’nun elde etmiş olduğu Türkiye U23 100 metre üçüncülüğü ve 200 metre ikinciliği başarısını 5 yıl sonra tekrarlayarak ülkemize çifte madalya getirdi.

YİĞİTCAN KÜRSÜYÜ AZ FARKLA KAÇIRDI

Erkekler 100 metre ve 200 metrede sahne alan Yiğitcan Hekimoğlu şampiyonayı madalyasız tamamlarken zorlu rakiplerle büyük çekişme yaşadı. 100 metrede 10.54 saniyelik derecesiyle Türkiye 7.’si olan Yiğitcan, 200 metrede ise 21.41 saniyelik derecesiyle bu sezon kendi adına en iyi derecesini koştu. Yiğitcan 200 metrede Türkiye 4.’sü oldu ve kürsüyü çok az bir farkla kaçırdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu