DünyaManşetSpor

Bir Arap derbisi

Mâlum, Premier League’deki takımların yarısı yabancı sermaye sahiplerinin, yani İngiliz asıllı olmayan iş adamlarınındır

Din ve vicdan özgürlüğü filân yok artık garibim dünyamızda. Yol’geçen hanı gibi petrol, doğalgaz, ilaç, silah, uyuşturucu veya altın varsa vahşi kapitaller insan hayatına direkt son vermek için nükleerin butonuna basıyor maalesef. İtmedi bitmedi bu Yahudi’nin Kudüs Sevdası ki, bitmeyecek de. Taa 1900’lü yılların başından itibaren Siyonizmin Kalesi olan iki büyük aile sahnede; Biri Rockefeller ki ha’bire petrol basar. Diğeri de Rothschild ki ha’bire Merkez Bankaları üzerinden para basar.

Neyse, mâlum bunlar akraba; Hazreti İbrahim’in nesli ticaret erbabıdır. Aslen amcazade olan Araplar ve Yahudiler her devirde içinde yaşadıkları çevre şartlarına bağlı olarak paradan para kazanma veya para getirecek yatırımlarda bulunma işinde becerikli olmuşlardır.

Bu ticaret kendini futbolda da kendini göstermiş ve gelişmiş ülkelerde büyük paraların döndüğü bir iş sektörü hâlini almıştır. Herkesin bildiği gibi futbol Sanayi İnkılâbı’nın öncü ülkelerinden İngiltere’nin düzenleyerek dünya piyasasına arz ettiği bir oyundur.

İngiliz ekonomisi 19. yüzyılda kömür ve tekstil satışlarından para kazanırken 20. yüzyılda kraliyetin bankaları petrolden ve futboldan gelen para akışını idare ediyordu. Bu yüzden futbol sektörüne “bacasız sanayi” denmiştir. İngilizler, dünya eğlence piyasasına kazandırdıkları futbol sektöründe defalarca Dünya Kupası’na katılmışlarsa da sadece bir kez şampiyon olabilmişlerdir.

Mâlum, Premier League’deki takımların yarısı yabancı sermaye sahiplerinin, yani İngiliz asıllı olmayan iş adamlarınındır. İngiltere’deki futbol şirketlerinin bir kısmı, bir zamanlar Osmanlı ülkesinde iş yapan Hazreti İbrahim torunlarına aittir.

Manchester şehri, eskiden beri Yahudi iş adamlarının merkezlerinden birisi olarak İngiliz ekonomisine katkı sağlamıştır. Şehrin takımı ve dünyanın en büyük kulüplerinden olan Manchester City’nin hisselerinin büyük kısmı BAE’li petrol şeyhi el-Nahyan Ailesi’nin mülküyken, Manchester United kulübü ABD’li Yahudi Glazer Ailesi’nin mülküdür. İki takım arasında oynan Manchester derbisi Yahudi sermayesi ile Arap sermayesinin rekabetidir ancak dünyada İngiliz derbisi olarak pazarlanır ve bir kısmı petrolden kazanılan paralar olmak üzere futbol üzerinden bu ülkeye akar.

Swansea ve Crystal Palace’ın hisselerinin büyük kısmı ABD’li Yahudi iş adamlarının elindedir. Rusyalı Yahudi iş adamı Roman Abramovich de Chelsea’nin sahibidir. Dolayısıyla Chelsea – Manchester United derbisi aynı zamanda küresel Yahudi sermayesinin derbisidir. Hull City ile Manchester City maçı da BAE’liler ile Mısırlılar arasında oynanan bir Arap derbisidir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu