KıbrısManşet

Bir ilk olacak olan horon zinciri ile rekor denemesi yapılacak

Esentepe Belediye’si “Zerdali Festivali”  kapsamında basın toplantısı düzenledi.

Esentepe Belediye’si “Zerdali Festivali”  kapsamında basın toplantısı düzenledi.

14. Uluslararası Esentepe Belediyesi Zerdali Festivali kapılarını 31 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla açıyor.  31 Mayıs’ta başlayan Festivalin 5 Haziran’da sona ermesi bekleniyor. Eğlenceli ve renkli festivale tüm halk davetli.

Sanatçıların katılacağı konserler ile etkinlik kapsamında çok renkli bir Festival sizi bekliyor. Bir ilk olacak olan horon zinciri ile rekor denemesi yapılacak.

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan toplantıda şunları aktardı:

Esentepe’ye uluslararası festivali kazandırdığı için Rahmetli Başkan Erdal Barutu anıyorum.

Günümüz şartlarında artık zerdali ve tarım ülkemizde bitmiştir. Biz zerdalinin ve tarımın tekrar geri gelmesi için devlet yetkilileri ile gerekli görüşmeler başlatacağız  ve Zerdaliyi bölgede tekrar geliştirmek için Malatya Belediyesi ile de ciddi temaslarımız var.

3 yıl festivalimizi yapamadık ilk 1 yıl Belediyenin maddi sıkıntılarından dolayı, sonrasında dünyada baş gösteren korona nedeni ile 2 yıl yapılamadı.

Bu yıl da bu festivali her yıl olduğundan daha görkemli yapmayı hedefledik çünkü 3 yıl yapılmadı, Esentepe ve Kıbrıs festivallere çok aç .

Bu festivalin yaklaşık gideri 900 bin TL’dir, bölgedeki iş insanları festivale ciddi katkı koyarak yarı giderini üstlenerek ciddi katkı sağladılar. Teşekkür ederiz kendilerine.

Festivale, Bulgaristan, Kırgızistan, Sırbistan ve Türkiye’den kültürel etkinlikler de olacak ve festival açılışını Cumhurbaşkanı Ersin Tarar yapacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu