KıbrısManşetSiyasetToplum

Bir kent nasıl bitirilir

2011 yılından bu yana Mağusa'da kanalizasyon alt yapısı çalışmalarının mağduruyuz.. Yaptılar olmadı, yarım yamalak kapattılar, yağmur yağdı yollar çöktü, maddi manevi uğradığımız zararların haddi hesabı yok

2011 yılından bu yana Mağusa’da kanalizasyon alt yapısı çalışmalarının mağduruyuz.. Yaptılar olmadı, yarım yamalak kapattılar, yağmur yağdı yollar çöktü, maddi manevi uğradığımız zararların haddi hesabı yok. Kaç otomobil yedik Mağusa’nın bitmek tükenmek bilmeyen kanalizasyon alt yapısını oluşturma çalışmalarında..

Şimdi yaklaşık 8 aydır beş beteri bir mağduriyet yaşıyoruz, bu nasıl bitmek bilmeyen bir çalışmadır kendi adıma bir türlü kafamda oturtamıyorum. Kazıyorlar kapatıyorlar, sonra yine ve yine kazıyorlar. Kafalarına göre yaptıklarını düşünmüyorum elbette fakat kazılacak güzergahları önceden uyarmadan kafalarına göre yol kapatıp allem gallem ediyorlar her tarafı. Trafik akışı sağlanamıyor, kaos her geçen gün büyüyor.

Oysa GMB Başkanı Süleyman Uluçay Ekim’den itibaren kazılan yolları kapatmaya başlayacaklarını duyurmuştu iki ay önce, hoş kapatmaya da başlamışlardı, lakin şimdi aynı yolları tekrar kazıyorlar. Hani derler ya sizin yapacağınız işe … Aynen o durumdayız Mağusa’da.. İnanın ki bunun artık izah edilecek bir tarafı kalmadı.. Toz solumadan nefes alamaz duruma geldik, araçların uğradığı hasar, trafikte çektiğimiz stres eksik olsun dedirtti.

Dile kolay 2011 yılından bu yana peyderpey çekiyoruz bu eziyeti.

Buna bir de çevre kirliliği, konteynerlerden taşan çöpler, etrafa yayılan lağım kokuları eklenince Mağusa yaşanmaz bir bölgeye dönüşüyor. Kimse kusura bakmasın ama artık yeter, elimizden bir şey gelmez bu proje bilmem ne projesidir yaptırım gücümüz yoktur martavalını duymak istemiyoruz.

Yollara saçılan çöplere basıp geçmek istemiyoruz, sabah pencereyi açtığımızda lağım kokusu duymak istemiyoruz. Yahu çok şey mi istiyoruz, hayır… Mağusa’da insan gibi hissetmeyi özledik gerçekten özledik.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu