KıbrısManşetSiyaset

Bir kez olsun toplumsal fayda sağlayın

Değerli arkadaşlar bugün ihtiyacımız olan sonucun üç aşağı, beş yukarı aynı olacağı bir seçim değildir. Bu hamle böylesi bir dönemden geçerken zaman kaybından başka bir şey değildir

Erken seçim mevcut koşullarda ülkenin içinde bulunduğu sorunların çözümü için bir olanak sağlar mı?

Açıkçası bunu söylemek çok zor.

Yani mevcut düzenin kurguladığı sistem  içinde gidilecek bir erken seçimin ülkeye yapacağı bir katkı olmadığını düşünenlerdenim.

Zira görünen o ki, yapılacak bir erken seçim sonrası da Mecliste tek başına iktidar olabilecek bir partinin olacağına ihtimal vermiyorum.

Dolayısıyla yine koalisyonları konuşma ihtimalimiz kuvvetle muhtemeldir.

Elbette içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde muhalefetin erken seçim istemesi çok olağan bir durumdur. Malum hayat şartlarının giderek ağırlaştığı ve mevcut sorunlara yeni sorunlar eklendiği,lakin buna rağmen siyasi otoritenin bu sorunları aşma noktasında yetersiz kaldığı, toplumsal sıkıntılara odaklanmadığını hepimiz görebiliyoruz. Ancak burada muhalefetin de aynı oranda olmasa bile bir takım sorumlulukları olduğunu da görebiliyoruz..

Kısacası bu kötü gidişin tek sorumlusu ülkeyi yöneten siyasi anlayış değildir.. Muhalefet de bundan sorumludur. Şimdi muhalefet erken seçim talep ediyor ya, bu konuda da güya ısrarcı gibi bir tavır sergiliyor. Bence aslında bunu toplum baskısından kurtulmak için öne sürüyorlar. Yoksa erken seçim falan istedikleri yok. Ve fakat hade diyelim ki muhalefet erken seçimde kararlı. Peki mevcut sorunları çözecek bir formülleri varmı ellerinde?

Sanırsınız ki var.

Her şeyden önce Kıbrıslı Türklerin iradesi sistemli bir şekilde  hiç ediliyor ki muhalefet bunda da sessiz.Dolayısıyla bu büyük gasp ortada dururken ve bu bir insanlık suçu oluştururken erken seçim talep eden muhalefet ortak paydaları ortaya çıkararak hep birlikte hareket edip en hassas ve temel  sorun haline gelen toplumsal iradeyi korumaya yönelik bir hareket alanı yaratacak mı?

Yok!

Ölü taklidi yapmaya devam edecek.

Hoş bugün Cumhuriyet Meclisinde bulunan ve muhalefet içinde olan bütün partiler muhtelif kereler iktidar olmuşlardır.

Peki mevcut düzen içinde neyi değiştirmişlerdir?

Var mı bunun cevabı?

Bende yok.

Çünkü var olan düzeni korumaya çalışmışlardır. Yani statükoya ayak uydurmuşlardır.

Şimdi erken seçim diyerek toplumun tepkisini çekmemeye çalışıyorlar.

Değerli arkadaşlar bugün ihtiyacımız olan sonucun üç aşağı, beş yukarı aynı olacağı bir seçim değildir. Bu hamle böylesi bir dönemden geçerken zaman kaybından başka bir şey değildir. Eğer bu  ülkeyi gerçekten iyi yönetip, sorunlara çareler üretmekse niyet, ki öyle olduğunu varsayıyorum, o zaman gerekeni yapmak için inisiyatif alacaksınız.

Nedir o?

İdeolojik ve kişisel duruşlarınızı bir tarafa bırakacaksınız. Ben değil, biz olmanın yollarını bulacaksınız, ortak paydaları toplumun menfaati doğrultusunda tespit edeceksiniz ve ülkenin ihtiyaç duyduğu çözüm odaklı güçlü bir iradenin yansıyacağı icraat hükümetini kuracaksınız.

Samimiyet ve iyi niyetle önce bu alternatiflerin denenmesi gerekiyor.

Dolayısıyla erken seçim başvuracağımız son seçenek olmalıdır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu