GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Bir şey olmaz diyerek yüzsüzlüğün ötesine geçtik

Meclis içinde yaşanan her türlü anormalliği meşrulaştıran bir yapı söz konusu. Bu yıllardır böyle

Bakanların rüşvet ile anıldığı, edindikleri aşırı miktarda mal mülkün tartışmalı bir hal aldığı ülkem de her şey normalmiş gibi, hiçbir şey yaşanmamış gibi davranan bir siyaset kurumu ve kamuoyu var. Çıkmış birileri mal beyanında bulunuyor. Bunun doğruluğunu yanlışlığını araştıracak bir merci, kurum, kuruluş yok mu?

Meclisi geçtim. Meclis’in yapısı dahilinde al gülüm ver paşam mealinde  bir şey çıkmayacağını bundan önceki örneklerinde gördük. Nitekim Meclis kürsüsünden ceketinin cebinden tomarla dolar çıkarıp rüşvet aldığını ifşa eden milletvekiline rağmen ilgili kurumlar dahil herkes ölü taklidi yapmayı seçti.

Velhasıl ilgili kurumlar bu rezilliği görmezden gelmeyi tercih etti.

Dolayısıyla diyeceğim o ki, Meclis içinde yaşanan her türlü anormalliği meşrulaştıran bir yapı söz konusu.
Bu yıllardır böyle.

Ve fakat aynı paralellikte bunu olağan kabul eden bir de halk var dışarda. Ne olursa olsun bir şey  olmaz, bundan bir şey çıkmaz algısı topluma iyice yerleşmiş durumdadır.

Nitekim bugüne kadar Devleti bir şekilde çalanın, çırpanın, menfaat elde edenin yaptığı her şey yanına kalmıştır.

Buna verebileceğim  onlarca örnek var bu ülkede.

Haliyle bütün bunlar toplumun gözleri önünde yaşanıyor, onca yolsuzluk onca suiistimal havada kalıyor. Belediyeleri batıranlar devleti soyanlar defalarca tekrar tekrar ya seçiliyor, ya farklı farklı makamlara getiriliyor.

Bu topluma hiçbir şey işlemiyor.

Utanan yok, hesap soran yok..

Kamu maaşları bir tamam ödendiği sürece rüşvet demişsiniz, aşırı mal mülk edindi demişsiniz, şunu çaldı, bunu çırptı demişsiniz bütün bunların hiçbir önemi yok..

Dün bir sohbete tanık  oldum.

Birisi diyor ki; Kudret Hoca bu işin peşini bırakmaz, sonuna kadar gider.

Karşısındaki de ona diyor ki, bırakmasa ne olacak, konuyu yine birileri kapatacak..

Maalesef algı bu.

“BİR ŞEY OLMAZ”

Elbette bu umursamazlık dün başlamadı ülkede. Ve fakat son 10 yıldır bunun dozu arttı. Yanlışların doğru olarak addedildiği bir düzen inşa ettiler ülkede.. Rüşvet diyorsun, bir şey olmaz keyfe bak cevabı alıyorsun. Peki olmaz mı gerçekten?

Bu iş cesur ve dürüst işlevi olan ilgili  kurumlara ve bu kurumlarda görev alanlara bakar.. Kısacası adres belli..

Lakin sanırım bugünkü yapıda bu konuları araştıracak, gerektiğinde korkmadan, kimseden çekinmeden hesap soracak kurumların ve bu kurumlarda görev ifa eden  kişilerin varlığı bu ülkede yok denecek kadar az..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu