GenelKıbrısManşet

Bir sonraki eylem Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önünde

Güngör köyünde kullanılmayan bir taş ocağının aktif hale getirilmek istenmesi üzerine köy halkı büyük bir huzursuzluk yarattı.

Güngör’de yapılması planlanan taş ocağı için yürüyüş, eylem ve açıklamalarda bulunan köy halkı, muhtarlara destek amaçlı orada bulunan TKP Genel Sekreteri Mehmet Davulcu’da açıklamada bulundu.

BİR SONRAKİ EYLEM TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDE

Güngör köyü Muhtarı Ayhan Demirtaş, izin istenilen bölgenin Taşkent’teki evlere de yakın olduğu ve patlatma işlemi başlaması durumunda burada da zararlara yol açacağı ilgili taş ocağına izin verilmesi durumunda bir sonraki eylemi Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önünde yapılacağını açıkladı ve yasal yollara başvuracaklarını belirtti.

“YENİ NESİL PINAR NEDİR BİLMİYOR”

Şuan ki ve daha önceki hükümetleri yurdunu sevmemek ile itham eden TKP Genel Sekreteri Mehmet Davulvu, taş ocaklarının izin sayılarının 12’lerden 30’lara yükseltildiğini aktardı. Davulcu, “Yurtsever olmak ne demek bu ülkeyi yönetenler bu soruya cevap versin ülkeyi yönetecekse yurdunu sevmeli. Bu tabloya bakınca gelmiş geçmiş tüm hükümetler bu ülkesini sevmiyor demektir. Bu taşocakları konusu geçtiğimiz yıllarda da gündemdeydi. Bu zarar nasıl minimuma indirilir siyasilerin seçim bildirgelerine konu olur ve nasıl önlem alınacağı gündemlerindeydi ancak bugün toplumun gündeminden düştü. Taşocağı izin sayısı 10-12’lerden 30’lara çıktı” şeklinde konuştu.

“Koltuk uğruna yurt harcandı” ifadelerine yer veren Davulcu, patlamalar yüzünden yeni nesil pınarları göremediğinin altını çizdi. Taşocakları yüzünden pınarlar dağıldığını ve su kaynakları parçalandığını vurgulayan Davulcu, “Bu yüzden susuzluk arttı ve Türkiye’den boru ile su getirir olduk” dedi.

Dikey taşocağı uygulamasından bahseden Davulcu, “Biz bunu hükümete önerdik ancak bir insan yurdunu sevmiyor ise bir sonuç alınamıyor” ifadelerine yer verdi.

“Buranın sorunu tüm ülkenin sorunudur” diyen Davulcu, “Burada iki muhtar ve iki köy var iki köyün sorunu gibi algılanıyor ancak öyle değil bu bütün ülkenin sorunudur. Bu iki köyün bağlı olduğu belediyeler nerede? Komşu belediyeler nerede? Onların sorunu değil mi? Onlar yerel yönetim değil mi? Seçim öncesi oy kovalamanın ötesine geçin” ifadelerini kullanarak siyasi parti ve yerel yönetimlere çağrıda bulundu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu