KıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Bir tarafta üç kuruşla geçim bir tarafta milyon liralarla seçim

Bir tarafta geçim derdinde olan insanlar, ailelerinin temel ihtiyaçlarını dahi karşılayacak olanaklara sahip değillerken, bir taraftan da milyonlarca lirayı havaya atarak insanlardan oy talep eden siyasi partiler ve temsilcileri

Partilerin seçim bütçeleri dudak uçuklatıyor.

TAK’ın haberine göre;

KKTC’de 23 Ocak’ta yapılacak “Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’ne yönelik 28 Aralık’ta başlayan propaganda süreci devam ederken, partilerin  manifestolarında “ekonomi” başlığı öne çıkıyormuş. Bu arada partiler seçim sloganlarını da oluşturmuşlar.

Buna göre;

UBP’nin seçim sloganları, “İktidar Bizim İşimiz”, “Bizimle Yürü, İstikrarla Büyü” olarak belirlenirken. CTP, “Kıbrıs için CTP Geliyor” “Yaptık, Yine Yaparız” sloganları öne çıkıyor. Bu arada seçim için ayırdıkları  bütçeler  ise 2 milyon TL.

HP’nin sloganları ise “Biz Halk İçin Varız”, “Halkın Partisi Çalışacak, Halk Kazanacak”, “Bu Memleket Sahipsiz Değil”. olarak belirleniyor. DP, kampanyasını “Gelenekten Geleceğe” sloganı ile yürütüyor. 1 milyon TL bütçe ile propaganda sürecini geçirecek olan TDP, “Şimdi TDP Zamanı” sloganını kullanıyor.

YDP’nin bütçesi 1 milyon TL. “Güç Sende” ve “YDP ile İstikrarlı Günlere” sloganlarını kullanıyor. TKP-YG’nin  bütçesi 100 bin TL’yi aşmayacak sloganı ise, “Kuklaları Atalım, Ekmeğimizi Kurtaralım”.  50 bin TL’lik  bütçe BY’nin. Bağımsızlık Yolu “Emekçinin Partisi Var” sloganı ile kampanyasını yürütecek.

TKP-YG ve BY dışında kalan tüm siyasi partilerin seçim bütçeleri oldukça fazla.

Bu bütçelerle seçime gidilirken, ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz yaşanıyor. İnsanlar geçim derdinde. Evine ekmek götürme mücadelesi veren binlerce insan varken erken seçim bahanesiyle milyonlar havaya savruluyor siyasi partiler tarafından. Bu paralar nasıl bulunuyor kısmını saklı tutalım. Devletin siyasi partilere gereksizce sağladığı katkılar, partilere el altından, su yüzünden sponsor olan büyük şirketler, bağış adı altında toplanan paralar vs vs.. Kimse bu paraların kaynağı nedir diye sormuyor, soramıyor. Sanki sorsak söyleyeceklermiş gibi. Hoş söyleseler de kılıf hazır. Velhasıl çok ciddi paralar harcıyor seçime katılan partilerin büyük çoğunluğu, hem de ülkemizde tarihin en büyük ekonomik krizi yaşanırken.

Şimdi adalet bunun neresinde?

Ya vicdan? Etik? ahlaki durum!!

Hepsini saldık.

Bir tarafta geçim derdinde olan insanlar, ailelerinin temel ihtiyaçlarını dahi karşılayacak olanaklara sahip değillerken, bir taraftan da milyonlarca lirayı havaya atarak insanlardan oy talep eden siyasi partiler ve temsilcileri..

Böylesi absürt bir durumun ahlaki ve vicdani  izahı çok üzgünüm ama bende yok.

Söyleyecek tek kelimem dahi kalmadı.

Ha eğer siyasi partilerimizde varsa buyursunlar bunun izahını yapsınlar.

“İKTİDAR BİZİM İŞİMİZ” “YAPTIK YİNE YAPARIZ” “HALK İÇİN VARIZ” “GELENEKTEN GELECEĞE” “ ŞİMDİ TDP ZAMANI” ve gider..

Fakat ilginç olan TAK’ın yaptığı haberle  “Öncelik Ekonomi” başlığında siyasi partilerin propaganda stratejilerini duyurması. Memleketin insanları tarihin en büyük ekonomik buhranı içinde geçim derdi ile yatıp kalkarken,  uyumlu bir başlık olmuş hesapsız kitapsız milyonlarca liranın partiler tarafından savrulması ve ekonomi önceliği..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu