KıbrısManşetSiyasetToplum

Bırakın DAÜ’yü akademisyenler yönetsin

Dünya üniversiteleri sıralamasında küçümsenmeyecek bir yere sahip DAÜ'nün bugün rekabet edemez hale gelmesinin en büyük sebebi siyasettir

Prof. Dr. Hasan Kılıç DAÜ çalışanlarına yönelik yapılan yoklamada büyük destek alarak, DAÜ’nün yeni rektörü oldu, hayırlı olsun ve elbette başarılar dilerim.

Hasan Hoca’nın iyi niyetinden hiç kuşkum yok. Ve fakat DAÜ’ de ki sorun rektörlük makamının doğru, yanlış yönetiminden çok kurgulanan yapı içindeki mevcut olan etkin  siyaset anlayışındadır. Nitekim sizlerin de dikkatinden kaçmamıştır.

Özellikle son günlerde UBP’li bakanların DAÜ ile ilgili açıklamalarını görüyoruz. Maalesef  bu açıklamaların çoğunun da bilgi sahibi olmadan yapılan açıklamalar olduğunu belirtmek isterim. Bugün DAÜ’nün çok ciddi mali sıkıntı yaşadığı bir gerçek var önümüzde. Zaten bu bilinmeyen bir konu da değil. Bu kötü gidişin elbette sorumluları var. Nitekim  gerekli önlemleri zamanında almayan DAÜ yöneticilerinin tümü ve tabii ki DAÜ yöneticilerini seçen ve bu süreç içerisinde gerekenin yapılmasını sağlamak yerine sessiz kalmayı tercih eden DAÜ çalışanlarının da payı yok değil. Lakin bu gidişatta en bğyük pay sahipleri siyasiler ve onların DAÜ’deki temsilcileridir.. Yani DAÜ VYK’nın da bunda ciddi bir sorumluluğu olduğunu hiç kimse göz ardı etmemelidir.

Dolayısıyla bu kötü gidişatta VYK’nın da  payı büyüktür. Dünya üniversiteleri sıralamasında küçümsenmeyecek bir yere sahip DAÜ’nün bugün rekabet edemez hale gelmesinin en büyük sebebi siyasettir. O halde şunu çok net olarak ortaya koyalım. Bundan sonraki süreçte eğer DAÜ siyasetin kapsama alanının dışında tutulmazsa, ki böylesi bir yönetim  anlayışıyla o iş biraz zor görünüyor, işte o zaman bu kötü gidişatın sonlanması ve DAÜ’nün ayakta kalması çok da olası görünmüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu