GenelKıbrısManşetSiyaset

Birçok kimsenin uykusu kaçacak

HP Başkanı Kudret Özersay, yolsuzluk ve sahte diploma konusundaki soruşturmalar hakkında bilgi verdi

Halkın Partisi, “Yolsuzluk dosyalarının peşini bırakmayacağız”

HP Başkanı Kudret Özersay, yolsuzluk ve sahte diploma konusundaki soruşturmalar hakkında bilgi verdi

Özersay, ülkede farklı konularda ortaya çıkan “yolsuzluk dosyalarının peşini bırakmayacaklarını” bildirdi

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, ülkede farklı konularda ortaya çıkan “yolsuzluk dosyalarının” peşini bırakmayacaklarını bildirdi. Polise bazı konularda şikâyet dilekçeleri verdiklerini hatırlatan Özersay, Bilgi Edinme Hakkımızı kullanarak polise verdiğimiz şikayet dilekçeleri konusunda Polis Genel Müdürlüğü’nden dün (önceki gün) yazılı yanıt aldık” dedi. Gelişmeleri sosyal medyadan duyuran Özersay, kamuoyunu da sık sık bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi. Özersay sahte diploma haricinde bazı yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak başlatılan soruşturmalar hakkında da bilgi verdi.

113 KİŞİLİK LİSTEYİ HATIRLATTI

Sahte diploma bağlantılı olabileceğini düşündükleri ve polise verdikleri 113 kişilik liste içerisinden bazı isimlerin tutuklandığını ve muhtemelen aynı listede yer alan başka isimler de yakında tutuklanacağını belirten Özersay sahte diploma konusunda da şu ifadeleri kullandı: “Sahte diploma konusunda yaptığımız çok sayıda şikayet konusunda bazı soruşturmalarda tutuklamalar oldu, mahkeme önüne çıkarılanlar oldu, bazı başka şikayetlerimiz konusunda ifadeler alındı ve aldığımız resmi yanıta göre bu konularda farklı aşamalarda olacak şekilde soruşturmalar devam ediyor. Dosyası tamamlananlar Başsavcılığımıza iletilecek ki konu mahkeme önüne aktarılsın.”

TUTUKLAMALAR DA OLACAK

Açıklamasında, “Sadece sahte diploma konusunda değil farklı konularda ortaya çıkan yolsuzluk dosyaları kimisi polis soruşturması şekilde, kimisinde tutuklamalar olacak şekilde, kimisi Başsavcılığa iletilmiş şekilde ilerliyor ve ilerlemeleri için de sizin yani kamuoyunun desteği ve baskısıyla takip etmeye devam edeceğiz. Bu dosyaların tozlu raflarda kalmayacağını, peşini bırakmayacağımızı söylemiştik, hiç şüpheniz olmasın!” diyen Özersay, milletvekillerinin servet beyanlarının yasalara aykırı şekilde yapıldığı ve yasa ihlal edilerek servetlerini nereden bulduklarının sorulmadığı konusundaki şikayet üzerine Başsavcılığın polis soruşturma için polise talimat verdiğini aktardı.

RÜŞVET İDDİASI

Özersay, bir bakanla ilgili rüşvet iddialarına da değinerek, konunun polis tarafından Başsavcılığa ulaştırıldığını vurguladı ve şunları söyledi, “Kalkınma Bankası’ndan kredi verilmesi karşılığında rüşvet istendiği yönündeki iddiayla ilgili başvurumuz konusunda polis soruşturması tamamlanıp konu Başsavcılığa iletilmiş. Yani rüşvet iddiası dosyası artık Başsavcılıkta. 10 farklı başvurumuzun bir tanesinde suç tespit edilemediğinden ileri işleme gidilmemiş ve dosya kapatılmış ancak mesela rüşvet iddiası konusunda suç tespiti yapıldığından soruşturma dosyası tamamlanıp Başsavcılığa gönderilmiş.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu