EğitimGenelKıbrısManşet

Birçok okul eğitime ara verdi

KTÖS ve KTOEÖS  Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklamalarda bulundu.

KTÖS ve KTOEÖS  Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklamalarda bulundu. Artan vaka artışları ve vakaların binin üzerine çıkmasının ardından bazı özel okulların aldığı online eğitim kararının devlet okulları içinde geçerli olması gerektiği savunan sendikalar, Milli Eğitim’e defalarca kez pozitif vakaların ve temaslıların azalması için eğitme ara vermesi yönünde çağrıda bulunduklarını aktardı şu anda orta eğitim ve lisede eğitim görenler arasında 1300’ün üzerinde temaslı ve 500’e yakın pozitif öğrenci olduğunu ve 50’ye yakın öğretmenin de pozitif olduğunu belirten KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, bu şartlar altında sınavların dahi sekteye uğrayacağını belirtti.

 

“EĞİTİME 4 GÜNLÜK ARA VERDİK”

KTOEÖS Başkanı Elmalı, “Dün itibari ile 1001 belanın arkasına 1001 vaka sayısı ile karşı karşıya kaldık. Gereken uyarıları okullardaki vakaların her geçen gün arttığını da söyledik. Herhangi bir adım atmak yerine seçim çalışmalarına hız verildi, var olan sorunların üzerine yeni sorunlar eklendi. Ortaokul ve lise sınavları 13 Ocak’ta başlayacak bunun içinde herhangi bir tedbir alınmadı.  Okullarımızda 1300 üzerinde temaslı vaka 500’e yakın pozitif öğrenci 50’ye yakın pozitif öğretmen var.  Bu şekilde sınavlar yapılamayacak gelin bir ara verip temaslı sayısını azaltalım çağrısında bulunduk. Artan pozitif sayıların durdulabilmesi adına 4 günlük eğitim süresine ara verdik. En Azından çocukların teması durdurulacaktır.  Bazı okullara ikinci sınıf muamelesi yapılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Sürdürülebilir eğitimin devam etmesi için tedbir alınmalıdır” dedi ve şu anda Online eğitme geçen okullar arasında  Mağusa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Çanakkale Ortaokulu, Canbulat Ortaokulu, Değirmenlik Lisesi, Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu, Lefkoşa Türk Lisesi, İrsen Küçük Ortaokulu olduğunu belirtti.

 

“İLKOKULLARDA TEST ZORUNLU DEĞİLKEN BİLE 200 VAKA ÇIKIYOR”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise, “Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ne işe yarar? Bu sorularıma KKTC’de bir yanıt bulamıyorum.  İlkokullarda testlerin zorunlu hale getirilmesi hala daha yok, yeterince test yapılmıyor. Eğitim Bakanlığı ise önlemleri arttırdığını söylüyor. Aramızda casuslar vardır. Bu casuslar seçime girecek ve topluma hizmet etmiyorlar, halktan oy istiyorlar. Parası olmayanların cahil kalacağı bir düzen yarattılar bunun da devamını istiyorlar.  Vakalar binleri aşıyorsa temel nedeni hükümettir. Her şeyi oya seçime endeksledikleri bir düzen var bunlar Ankara’nın casuslarıdır.  Dün 20 bin 882 test yapıldı ilkokullardaki öğrenci sayısı 24 bin ortaöğretimle 59 bin dün 1001 vaka saptandı. 59 bin öğrenciye aynı gün test yapsak kaç vakamız olacak? Sadece ilkokul öğrencilerine yapsaydık demek ki bizim okulumuzda 1001 öğrenci pozitif. İlkokullarda 200 öğrenci pozitif ve ilkokullarda test zorunlu mu değil.  Test yapmadığımız bir yerde bakan 59 bin öğrencinin pozitifleşme oranı 0.83’tür diyor neye göre?  Bu verilerle bir aldatmadır. Halk dilinde yalan söylemektir. Okullarda her hafta tarama yapılacağı söylendi. Dün bir okulda tarama yapıldı. 162 okul var, Dipkarpaz, ve Lefke’ye ne zaman gidecek bu okullar? Eğitim Bakanlığı’nın planlamasını bizimle paylaşması gerekiyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu