DünyaGenelManşetSağlıkToplumYaşam

Birçok ülke azalan vakalar ve yüksek aşılama oranı sayesinde Koronavirüs tedbirlerini kaldırıyor

Birçok ülke, azalan vakalar ve yüksek aşılama oranı sayesinde Koronavirüs tedbirlerini tümüyle kaldırırken bir kısmı da aşı kartı uygulamaları, maske takma zorunluluğu ve sosyal alanlara girişlerdeki kısıtlamaları bırakıyor.

Avrupa ülkelerinin büyük bölümü, Koronavirüs vaka sayıları artmaya devam etse de yüksek aşılama oranları ve hafif semptomlara sahip Omicron’un baskın varyant olması dolayısıyla salgın tedbirlerini gevşetmeye başladı.

Omicron’la büyük sınav veren Danimarka, normal hayata dönüşte Avrupa’ya öncülük edip 1 Şubat itibarıyla Koronavirüs’ü sosyal açıdan “kritik hastalık” kategorisinden çıkarıp tüm kısıtlamaları kaldırmaya karar verdi.

İsveç Halk Sağlığı Ajansı da Koronavirüs’e yönelik tüm kısıtlamaları 9 Şubat itibarıyla kaldırdı, Koronavirüs testlerini de sonlandırdı.

Norveç hükümeti, Koronavirüs’e yönelik tüm kısıtlamaları 17 Şubat itibarıyla kaldırma kararı verdiğini duyurdu.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin de ülkede Koronavirüs’e yönelik kısıtlamaların 14 Şubat’ta gevşetileceğini, 1 Mart itibarıyla da kaldırılacağını bildirdi.

İNGİLTERE, TÜM KISITLAMALARI KALDIRMAYI PLANLIYOR

İngiltere’de enfeksiyon durumunda izolasyon dahil kalan tüm Koronavirüs kısıtlamalarının bu ay sona erdirilmesi öngörülüyor.

Daha önce kısıtlamaların 27 Mart’ta yürürlükten kaldırılacağı duyurulmuştu.

Ülkede Koronavirüs vakaları, 4 Ocak’ta zirveyi görmesinin ardından düşüşe geçti.

İngiltere Sağlık Bakanlığınca geçen ay yapılan açıklamada, Omicron varyantıyla mücadele kapsamında 8 Aralık 2021’de uygulamaya konulan “Plan B” önlemlerine “aşılama programının büyük başarısı” sayesinde son verildiği belirtilmişti.

Buna göre, aşı pasaportu olarak bilinen Koronavirüs durumunu gösteren belgelerin zorunlu kullanımı sona ermişti.

İTALYA, AÇIK HAVADA MASKE KULLANMA ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYOR

Yılbaşı döneminde hem Koronavirüs’ün Omicron varyantı hem de tatil dönemi olması nedeniyle salgın tedbirlerini sıkılaştıran İtalya, farklı alanlarda önlemleri gevşetmeye başladı.

İtalya Sağlık Bakanlığı son olarak 11 Şubat’tan itibaren ülke genelinde açık havada kalabalık olmayan ortamlarda maske kullanma zorunluluğunun kaldırılmasına karar verdi.

Hükümet de ay başında aldığı kararla 7 Şubat’tan itibaren 3. doz Koronavirüs aşısını olanlar veya en az 2 doz aşı üstüne Koronavirüs geçirip iyileşenler, salgında riskli bölgeler de dahil olmak üzere her türlü kısıtlamadan muaf tutulmaya başlandı.

Ülke içinde seyahat etmekten dışarıda yemek yemeye ve diğer sosyal faaliyetlerde şart koşulan “Yeşil Geçiş” sertifikası, 3. doz Koronavirüs aşısı olanlar veya en az 2 doz aşı olup, Koronavirüs geçirip iyileşenler için süresiz hale getirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu