Güney KıbrısManşet

Birexit sonrası Güney’e güvence

Birexit sonrası İngiliz Komiser Lillie, Güney Kıbrıs’a güvence verdi.

İngiliz Yüksek Komiseri Lillie Britanya’nın Güney Kıbrıs ile güçlü ilişkilerde bulunacağı konusunda güvence verdi. Lillie, Britanya’da ikamet eden Kıbrıslı Rumların haklarının korunacağını söyledi.

Britanya’nın Kıbrıs Yüksek Komiseri Steven Lillie, ülkesinin Kıbrıs ile çok boyutlu, güçlü ve derin ilişkide bulunma konusundaki taahhüdünün devam ettiğini söyledi.

Komiser, bugün Rum Başkanlık Sarayında Rum Lider Nikos Anastasiadis ile görüştükten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada yukarıdaki ifadeleri kullandı.

“KIBRISLI RUMLARIN HAKLARI KORUNACAK”

Rum Lider Nikos Anastasiadis’in Güney Kıbrıs’ta ikamet eden Britanyalı vatandaşların haklarının korunacağı konusundaki taahhüdünü yinelemesinden dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden Komiser Lillie, Britanya’da ikamet eden Kıbrıslı Rumların da haklarının korunacağını söyledi.

Komiser, “vatandaşlarımız için konuşuyoruz ve tabii ki; Rum Lider Nikos Anastasiadis’in sağlık sistemiyle ilgili Avrupalı vatandaşlar gibi aynı haklardan faydalanması dâhil Güney Kıbrıs’ta ikamet eden vatandaşlarımızın haklarının korunacağını ifade etti. Verdiği taahhütten duyduğum memnuniyetini ifade etmek istiyorum” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu