KıbrısManşetToplum

“Birileri inşaat yapacak diye evimiz başımıza mı yıkılsın?”

Yenişehir bölgesinde, bitişik duvarlı kerpiç ikiz evlerden birisi yıkılarak yerine apartman yapılmak istenince, ev sahibi büyük tedirginlik yaşadı

Yenişehir bölgesinde, bitişik duvarlı kerpiç ikiz evlerden birisi yıkılarak yerine apartman yapılmak istenince, ev sahibi büyük tedirginlik yaşadı. Kerpiç evlerin yığma şekilde yapıldığını ve yıkılmaya çok müsait olduğunu dile getiren ev sahibi, “2 yıl önce apartman inşaatına başladıkları zaman evimiz başımıza yıkılacak diye çok korktuk. Bu inşaatın tehlike yarattığı konusunda Mahkemeden ara emri alarak inşaatı durdurttuk. Şimdi 2 yıl sonra ara emrinin kaldırıldığını öğrendik. Dava süreci devam etmesine rağmen inşaatın da devam edecek olması bizi çok tedirgin etti” dedi.

Tarihi eser sayılabilecek kadar eski kerpiç evlerin zarar görmesi halinde çok kolay yıkılabileceğini kaydeden ev sahibi, “Bir gece uykumuzda bu ev başımıza yıkılırsa ve altında kalırsak bunun vebalini kim ödeyecek” diye sordu. Geçtiğimiz yıl Yiğitler köyünde 2 katlı kerpici bir evin yıkılarak 1 kişinin hayatını kaybettiğini, geçtiğimiz gün de Lefkoşa Surlariçi’nde 6 kişilik ailenin yaşadığı kerpiç evin çöktüğünü ve ailenin son anda kurtulduğunu anımsatan vatandaş, “Ortada böyle bir risk varken bir de inşaatın yaratacağı sarsıntı ile bu binanın ne olabileceğini siz düşünün” diyerek yetkililerden bu inşaatın yapımına izin verilmemesi çağrısında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu