KıbrısManşetToplum

Birinci: “Ülke “gri” listede değil “kara” listede”

CTP Milletvekili Ceyhun Birinci, “Yarattığınız İstikrar, Reçete Soruşturması ve Yaşlı Bakımevleri” konulu güncel konuşma yaptı

CTP Milletvekili Ceyhun Birinci, “Yarattığınız İstikrar, Reçete Soruşturması ve Yaşlı Bakımevleri” konulu güncel konuşma yaptı.

“Ülkeyi yönettiğini zannedenlerin TC’den aldıkları talimatlarla tüm kurum ve sektörleri yerle bir ettiğini” söyleyen Birinci, “hükümetin; yolsuzlukta, dolandırıcılıkta, hırsızlıkta, sahte diploma ve ekonomik birçok konuda istikrarlı olduğu” görüşünü savundu.

Bir an önce hükümetin “sağduyuya geçip talimat alayı bırakması” gerektiğini dile getiren Birinci, ülkenin “gri” listede değil “kara” listede olduğunu iddia etti.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın sürekli yurtdışında seyahatlerde olduğunu söyleyen Birinci, yurtdışında şu anda yaratılan istikrardan bahsedilmemesi gerektiğini kaydetti.

Birinci, ileriki seçimlerde hükümet yetkililerine “kesinlikle aday olmamaları” tavsiyesinde bulundu.

Acil serviste yaşanan sorunları anlatan Birinci, bu konulara da acil el atılması gerektiğini belirtti.

Onkoloji bölümünde halen ilaç eksikliği yaşandığına dikkat çeken Birinci, diğer bölümlerde de ilaç eksikliği yaşandığını ve bunların boyutunun da çok fazla olduğunu kaydetti.

Hastaların halen ilaca erişmediğini dile getiren Birinci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açıklamalarına değindi; reçete soruşturması öncesini ve sonrasını anlatarak halen hastaların reçeteye erişimde sorun yaşadığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı protokole de değinen Birinci, Tabipler Birliği’ni de sisteme katarak daha uygun bir protokol yapılması gerektiğini kaydetti.

Sigortalı hastaların daha iyi hizmet alabileceği bir ortam sağlanması gerektiğini dile getiren Birinci, bu ekonomik krizde insanların çok ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Yaşlı Bakımevlerine de değinin Birinci, iki yıl olmasına rağmen burada soruların çözülmediğini, yaşlı bakımevinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini ve yaşlı bakımevlerinin denetlenmesinin şart olduğunu kaydetti.

Yaşlı bakımevlerinin çağdaş ve modern olması gerektiğini dile getiren Birinci, vatandaşın bu konularda görev beklediğini söyledi fakat kendisinin çok da umudu olmadığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu