GenelKıbrısManşetSpor

Birinciliğe k’ulaç’ attı

Dünyada Asya’dan Avrupa’ya yapılan tek yüzme yarışı olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı dün gerçekleşti.

İSTANBUL BOĞAZI’NDA KITALAR KULAÇLARLA BİRLEŞTİ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl 33.sü düzenlenen yarışta 55 ülkeden 2465 yüzücü, Anadolu Yakası’nda Kanlıca’dan başlayıp Avrupa Yakası’nda Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulan 6,5 kilometrelik parkurda mücadele etti. Türkiye’nin ve İstanbul’un spor yoluyla tanıtımına büyük katkı sunan, sporun birleştirici gücünün en iyi örneklerinden olan yarışta yüzücüler İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası eşliğinde kulaç atarak “Kıtalararası Yüzücü” unvanı kazandılar. Yarışta Nida Eliz Üstündağ kadınlar genel klasmanda 40 dakika 55 saniye ile birinci olurken, Polat Uzer Turnalı ise erkekler genel klasmanda 38 dakika 22 saniye ile rekor kırarak parkuru en hızlı bitiren kişi unvanını kazandı.

DOĞUKAN ULAÇ YİNE GURURLANDIRDI

Bu özel yarışta ülkemizden de üç milli yüzücümüz yer aldı. 2018 yılında genel klasman birincisi olarak tarih yazan Doğukan Ulaç, 6. kez katıldığı organizasyonu 40 dakika 54 saniyede bitirdi. Doğukan bu derecesiyle genel klasmanda kürsüyü az bir farkla kaçırarak dördüncü olurken erkekler 25-29 yaş kategorisinde ise birinci olarak kürsünün zirvesine çıktı ve altın madalyayı boynuna taktı.

TÜRSOY VE AKKUŞ BAŞARILI YARIŞ ÇIKARDI

Organizasyonda yer alan genç yüzücülerimizden 16 yaşındaki Mert Türsoy ilk kez katıldığı etkinlikte başarılı bir yarış çıkardı. Türsoy, 43 dakika 43 saniyelik derecesi ile genel klasmanda 23. gelirken erkekler 14-18 yaş kategorisinde ise 14. oldu. Deneyimli yüzücü Osman Akkuş ise 1 saat 13 dakikalık derecesiyle erkekler 50-54 yaş grubunda 88. olurken 33. kez gerçekleşen organizasyonda 29. kez kulaç attı. Gün içerisinde başta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar olmak üzere birçok devlet yetkilisi ve siyasi isim yüzücülerimizin bu başarısını kutladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu