GenelKıbrısManşetSporToplum

Birkan Uzun artık sonsuza dek zirvede!

'7 kıta, 7 zirve' hedefiyle yola çıkan KKTC bayrağını ABD'de dalgalandıran KKTC'nin gururu Birkan Uzun, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde geçirdiği kayak kazasında hayatını kaybeden 28 yaşındaki Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun, bugün Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanıyor.

“7 Kıta 7 Zirve” hedefiyle dünyanın birçok zirvesinde KKTC bayrağını dalgalandıran ve Kıbrıs Türk halkının gurur ve ilham kaynağı olan Birkan Uzun’un tabutunu dün akşam olduğu gibi bugün de milli sporcular taşıdı.

Antarktika’nın en yüksek noktası Vinson Dağı’nın zirvesinde KKTC bayrağını dalgalandıran, başarısıyla gönüllerde taht kuran Uzun’un cenazesine ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Faiz Sucuoğlu ve diğer devlet yetkilileri de katıldı.
Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen cenaze töreninde konuşma yapan Uzun’un babası gözyaşlarını tutamadı ve konuşurken zor anlar yaşadı.
Konuşmasında Uzun’un doğduğu günden bu yana gözlerinin adeta içinin güldüğünü ve ilkokul döneminde hep bilim adamı olma hayali kurarak yaşadığını anlatan acılı baba, oğlunun her daim hedefleri ve insan sevgisi olan vefalı biri olduğunu ifade etti.
Amerika, İngiltere ve Kolombiya’dan arkadaşlarının da törene katıldığını ekleyen baba, “O hep birleştirici bir insandı” şeklinde konuştu.
BİRKAN UZUN KİMDİR?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu