KıbrısManşet

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, hükümeti eleştirdi

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun, “Marketlerdeki fiyat artışını bizzat ben denetleyeceğim” şeklindeki açıklamasının komik olduğunu belirtti.

“Bir torba gübrenin 750 TL, mazotun 21 TL, elektriğe %300 zam yapılan bir ülkede üretim olmaz, üretimin olmadığı yerde ucuzluk hiç olmaz” diyen Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, yaşananların halkla alay etmek olduğunu vurguladı.

TL’ye bağımlı KKTC ekonomisinin, dövizin patlamasıyla yerle bir olduğunu dile getiren BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “TL’den kurtulmak demek, Ankara’nın egemenliğinin dışına çıkmak demektir, bu yönde mücadele verilmediği sürece, Kıbrıs Türk toplumunun kimlik ve varlığını koruması ve ekonomik refaha erişmesi mümkün değildir” dedi.

UBP-DP-YDP hükümetine fon ve vergileri düşürün, üretimi teşvik edin, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alın ve tüketime dayalı lüks yaşamınızdan vazgeçin çağrısında bulunan İzzet İzcan, “Kurtuluş, Ankara’nın boyunduruğundan kurtularak, dünyanın parçası olacağımız barış ve çözümden geçer” dedi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu