KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Birlik ve beraberlikle başardık, başaracağız!

UBP Genel Başkanlığı’yla ilgili vizyonunu GIYNIK’a anlatan UBP Genel Başkanlık adayı Nazım Çavuşoğlu, “Partimi devraldığım noktadan daha ileriye taşıyacağıma olan inanç ve sorumluluk bilinciyle bu göreve talip oldum” dedi

“TARİHE GEÇECEK BİR BAŞARI”… “Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda da İskele bölgesinin başarısı ön plana çıktı fakat ikinci tur seçimlerinde gösterilen başarı tarihe geçecek bir başarıdır. Bu başarı kimsenin yalnız başına kimsenin elde edebileceği bir başarı değildi. Ortak bir misyonla çıkılan yolculukta samimi ve özverili çalışmalarla birebir her evin kapısını çalarak bu noktaya geldik ve başarıya ulaştık.”

BİRLİK VE BERABERLİKLE TEK BAŞINA İKTİDARA… “Ben adaletli ve bütünleştirici bir insanım. İnsanımızın ihtiyacı olan ortak hedeflerin ortak akılla gerçekleştirilebileceğini savunan birisiyim. Dolayısıyla 31 Ekim’de bu göreve seçilmem halinde ne insanların ayrıştırılmasına hizmet ederim ne de buna müsaade ederim. Parti üyeleri bana bu görevi layık görürse, Cumhurbaşkanlığı seçiminde birliktelikle elde ettiğimiz başarıyı, bir sonraki seçimde partimizi yeniden tek başına iktidara taşırken göstereceğimize inancım tamdır.”

GIYNIK ÖZEL – AHMET VAMIK

Ulusal Birlik Partisi’nin 31 Ekim’de gerçekleştirilecek olağanüstü kurultayında UBP Genel Başkanlığı’na aday olan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, resmi adaylık açıklamasının ardından GIYNIK Gazetesi’ne konuştu. GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayarak UBP Genel Başkanlığı’yla ilgili vizyonunu anlatan Çavuşoğlu, UBP Genel Başkanlığı bayrağını, partinin güçlü bir noktada ve birliktelik içerisinde olduğu bir durumda devralacağının farkında olduğunun altını çizerek, “Bu bayrağı daha yukarıya taşıyacağıma olan inanç ve sorumluluk bilinciyle bu göreve talip oldum” dedi.

“ÜLKEMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAK”

SORU: Cumhurbaşkanlığı seçiminden zaferle çıkan Ulusal Birlik Partisi’nde özellikle İskele bölgesinin başarısı ön plana çıktı. Bu başarıyı neye borçlusunuz?

“Ulusal Birlik Partisi’nin vizyonunu Cumhurbaşkanlığı makamında temsil edecek kişinin o makamda olması bizim için çok önemliydi. Öncelikle kendi evimizin içindeki sorunları diyalog yoluyla çözüp kenetlendik ve özverili bir şekilde Ersin Tatar’a destek vermek için yola çıktık” diyen Nazım Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda da İskele bölgesinin başarısı ön plana çıktı fakat ikinci tur seçimlerinde gösterilen başarı tarihe geçecek bir başarıdır. Bu başarı kimsenin yalnız başına kimsenin elde edebileceği bir başarı değildi. Birlikte başardık. Bölge milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanımız, örgüt başkanlarımız ve ikinci turda bize destek veren partilerle birlikte ortak bir misyonla çıkılan yolculukta samimi ve özverili çalışmalarla birebir her evin kapısını çalarak bu noktaya geldik ve başarıya ulaştık” diyerek, “İnanıyoruz ki kendisine oy veren ya da vermeyen herkesi başarıyla o makamda temsil edecek ve ülkemizi daha ileriye taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZİN REFAH SEVİYESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN…”

SORU: UBP Genel Başkanlığına aday olacak olan kişi aynı zamanda hükümet görevini de devralacak ve omuzlarına ciddi bir sorumluluk yüklenecek. Nazım Çavuşoğlu, bu yola çıkmaya nasıl karar verdi?

ÇAVUŞOĞLU: Nazım Çavuşoğlu, her şeyden önce Ulusal Birlik Partisi’nin tüm kademelerinde görev yapmış, mecliste tüm komitelerde yer almış bir milletvekilidir ve yıllar içerisinde aldığım görevlerde edindiğim tecrübenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ülkenin sorunlarına duyarlı bir kişi olduğum için vekilim. Ülkemiz insanlarının refah seviyesini yükseltmek adına bu göreve talip olmayı uygun gördüm. Bu görevi en iyi şekilde yapabileceğime olan inancım beni buraya itti. Hükümetlerde, aldığım tüm görevlerde reformist bir bakış açısıyla, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yenilikleri kazandırmak için çalıştım.

“BU BAYRAĞI YUKARIYA TAŞIMAM GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIM”

“Ben bu ülkede kutuplaşmanın karşısında olan, her zaman insanları kucaklayabilecek bir vizyona sahibim. Şuanda da ülkede buna çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Yeteneklerimi ve birikimimi ortaya koyarak, ülkede ekonomik krizi, pandemi krizini, eğitim ve sağlık sorunlarını aşabileceğimi düşündüğüm için bu yola çıktım. Bu yolda da bayrağı devraldığım yerden daha yukarıya taşımam gerektiğinin farkında olan ve bunun sorumluluğunu taşıyabilecek birisiyim. Partimin meclisteki konumu ve misyonu hükümettir. Hükümette, 21 milletvekiliyle devraldığım bir partiyi daha ileriye taşımanın tek yolu bireysel sorunları değil toplumsal sorunları çözmekten geçiyor. Ben kendi siyasi yaşamımda her zaman büyük fotoğrafa bakarak genele hizmet etmeyi şiar edinen birisiyim. Bu vizyon ve davranış biçimine ülkenin ihtiyacı olduğu gerçeğiyle hareket ederek hem partimi hem de devletimi güçlendirmek adına bu göreve talip oldum.

“ÜLKEYİ KISA SÜREDE HÜKÜMET KRİZİNDEN KURTARACAĞIZ”

SORU: Eğer UBP Genel Başkanlığına seçilirseniz, kurulacak olan hükümetle ilgili bir planınız var mı?

ÇAVUŞOĞLU: Ulusal Birlik Partisi’nin genel başkanlığını kazandıktan sonra, çok ivedi bir şekilde hükümet kurma çalışmalarına başlamak zorundayız. Ülkede çok ciddi sıkıntılar var ve bu sıkıntıları aşmak adına güçlü bir iradeye ihtiyaç var. Meclisteki hükümet seçeneklerini çok hızlı bir şekilde değerlendirerek, ülkeyi çok hızlı bir şekilde hükümet krizinden kurtarıp hizmet etmeye başlamayı hedefliyorum.

“ASLOLAN HİZMETTİR”

SORU: Kurultayda üyelerin bölgecilik düşüncesiyle hareket edebileceği ve tüm üyelerden oy alamayacağınızla ilgili bir endişeniz oldu mu?

ÇAVUŞOĞLU: İskele milletvekiliyim fakat 18 yıldır Lefkoşa’da tüm ülke halkına hizmet etmekteyim. İskele benim sadece evimin olduğu ve geceleyin gidip uyuduğum yer. UBP Genel Başkanlığı söz konusu olunca insaların doğduğu ya da yaşadığı yerin bir önemi yoktur. Önemli olan seçilecek kişinin hizmet etme kapasitesidir. Bizim milletvekilliği seçimlerini de ada geneline yaymaktaki amacımız tüm adanın bütünleşmesi ve tüm ülkeye hizmet edebilme motivasyonunu artırarak bölgecilik yapısından kurtulmak için seçim sistemini değiştirdik. Aslolan hizmettir ve hizmetin kalitesidir. Ben bu partide genel sekreterlikte yaptım ve genel sekreterlik dönemimde bu partiyi tek başına iktidara taşıdım. O zaman tüm UBP’liler beni çok büyük bir coşkuyla selamlamaktaydı. Hepimiz KKTC’nin evlatlarıyız ve hepimizin temel amacı bu devletin her insanına ve her yerine hizmet götürmektir. Unutulmasın ki bu partinin onursal başkanı Dr. Derviş Eroğlu’da İskele bölgesinden yetişen biridir. Yıllarca hem UBP’ye hem de bu ülkeye sayısız hizmetleri olmuştur. Ben aldığım görevlerde hiçbir zaman ayrımcılık ya da bölgecilik gibi bir tutum sergilemediğim için partililerimin de beni sadece bölgemle değerlendirmeyeceğine inanıyorum. Partimi devraldığım noktadan daha ileriye taşıyabileceğime olan inancım nedeniyle bu göreve aday oldum.

“AYRIŞTIRILMAYA NE HİZMET EDERİM NE DE MÜSAADE EDERİM”

SORU: Cumhurbaşkanlığı seçiminde UBP içerisinde ortaya çıkan birlikteliğin kurultay nedeniyle kaybettirilmemesi için neler yapılmalı?

ÇAVUŞOĞLU: Ben adaletli ve bütünleştirici bir insanım. İnsanımızın ihtiyacı olan ortak hedeflerin ortak akılla gerçekleştirilebileceğini savunan birisiyim. Dolayısıyla 31 Ekim’de bu göreve seçilmem halinde ne insanların ayrıştırılmasına hizmet ederim ne de buna müsaade ederim. Benim tarzım birlikte başarmaktır. Birlikte başarmayı Cumhurbaşkanlığı seçiminde gösterdik, birlikte başarmayı 2009’da seçime giderken Genel Sekreterlik görevindeyken gösterdik ve üyeler bana bu görevi layık görürse, birlikte başarmayı bir sonraki seçimde partimizi yeniden tek başına iktidara taşırken göstereceğimize inancım tamdır. Göreve gelmem halinde kutuplaşmayı ortadan kaldırıp adaletli ve kurumsal bir yapı kurmayı öngörüyorum. Ülkenin tüm sorunlarının farkındayım ve kaybedilen zamanı en iyi şekilde telafi etmek için hummalı bir çalışma içerisine girerek devletimize dinamizm kazandırarak insanlarımıza hizmet eden bir yapıyı kazandırmak istiyorum.

“HİZMET ODAKLI DÜŞÜNÜN”

SORU: GIYNIK aracılığıyla UBP üyelerine vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

ÇAVUŞOĞLU: Tüm UBP üyelerine olağanüstü kurultayımızın hayırlı olmasını diliyorum. 11 bin üyesi olan bir partinin genel başkan adayı olmaktan gurur duyuyorum. Bu kadar kısa sürede 11 bin üyenin elini sıkamayacağımızı ve hepsine ulaşamayacağımızı kendileri de biliyor. Bu nedenle seçimlerini yaparken hizmet odaklı düşünmeleri ve hizmeti en iyi yapacak olanı seçmelerini arzu ediyorum.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu