KıbrısManşetSiyaset

Birlikte çay içtiler ama kim olduğunu bilmiyor..

Tanımadığınızı söylediğiniz, hatta ismini bile bilmediğinizi iddia ettiğiniz kişi ile bir masada birlikte  çay içiyorsunuz, üstelik fotoğraf da çektiriyorsunuz

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve yasadışı suç örgütü Osmanen Germania’nın yöneticisi Taner Ay ile aynı karede fotoğrafları çıkıyor.

Oturmuşlar birlikte çay içiyorlar.

Almanya’da yasaklı Osmanen Germania çetesi üyesi olduğu iddia edilen Taner Ay’ın son model arabasının plakasında da ‘KKTC Düsseldorf Başkonsolosluğu’ ibaresi bulunduğu ortaya çıkıyor.  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar aynı masada çay içtiği bu şahsı tanımam, kim olduğunu da bilmem diyor. Yani Ersin Bey birlikte fotoğrafları çıkan Taner Ay’ı tanımadığını iddia ediyor.

Söz konusu bu şahsın ayrıca Almanya’da fotoğraflanan ve plakasında “KKTC Düsseldorf Başkonsolosluğu” ibaresi yer alan Porsche marka lüks arabanın sahibi olan Taner Ay olduğu da ortaya çıkıyor.

Taner Ay, Ağustos 2019’da Almanya’nın Die Welt Gazetesi’nde yer alan bir habere göre kendisini Türkiye’de yetkililere yakın bir isim olarak tanımlıyor. Zaten Türk makamları ile birlikte aynı kare içinde paylaşılan fotoğraflardan da bu görülüyor. Bu arada da Almanya İçişleri Bakanlığı Osmanen Germania oluşumunu “çete” olarak tanımlıyor ve yasaklıyor.

Yaptığım kısa araştırmada Düsseldorf’ta KKTC’nin diplomatik herhangi bir misyonu yok, ancak fahri konsolosluk adı altında bir unvan yaratılmış. Dolayısıyla burada izaha muhtaç karanlık noktalar var.

Zira “sahte plaka” bastırıp Porsche’a çakar ikaz lambası takılan kişinin TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile golf oynadığı TC İçişleri Bakanı Soylu ile samimi pozlar verdiği fotoğraflar yayınlanıyor. Bu elbette Türk makamlarının tercihi ve  takdiri..

Lakin biz o plakaya dönecek olursak…

Plakadaki ibareye bakarak KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın resmi web sitesine girdiğinizde Düsseldorf ‘ta bir Başkonsolosluk değil ama Fahri Konsolosluk olduğu görünüyor. Ve o

sitede görülen isim ise Çetin Ay..

Dolayısıyla KKTC Düsseldorf fahri temsilcisi unvanı verilen Çetin Ay’ın oğlu Taner Ay !

2018 yılında Almanya’da uyuşturucu ticareti, kadın ticareti, yasadışı silah ticareti yüzünden suç örgütü kabul edilip yasaklanmış çetenin Duisburg başkan yardımcısı Taner Ay !

KKTC Başkonsolosu yazılı porsche süren de haliyle  Taner Ay !

Hani Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile fotosu olan Taner Ay !

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Almanya’da yasaklı Osmanen Germenia “çetesi” ile ilişkili Taner Ay ile ilgili Sevgili Nazar Erişken’in Genç TV’de hazırlayıp sunduğu “Bugüne Dair” programına mesaj göndererek şu açıklamayı yapıyor.. “Bu şahısla hiç işim olmadı. 2-3 yıl önce yanıma geldi İsmini de bilmiyorum”

Diyelim ki öyle.

Lakin tanımadığınız bir insanın yanınıza gelip size selam vermesi kendini tanıtması hoşbeş etmesi başka bir şeydir. Aynı masada birlikte oturup çay içmek başka bir şeydir.

Birlikte çay içtiğiniz bir kişiyi tanımamak ise tam bir sorumsuzluk örneğidir.

Üstelik Sayın Tatar o dönem başbakandır.

E bu nasıl olabilir?

Tanımadığınızı söylediğiniz, hatta ismini bile bilmediğinizi iddia ettiğiniz kişi ile bir masada birlikte  çay içiyorsunuz, üstelik fotoğraf da çektiriyorsunuz.

Ama bu kişiyi tanımıyorsunuz, kim olduğunu bilmiyorsunuz..

Çok ilginç!

Konuya neresinden bakarsanız bakın bu çok gerçekçi durmuyor..

Şimdi bunu bir tarafa not edelim.

Peki fahri konsolosluk işi nedir?

KKTC plakası,çakar araç falan!

Bunların bir izahı olmalı.

Fakat bu izah yapılamıyor.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu: “Tüm fahri temsilcileri gözden geçirip, görevden alınması gerekenler var mı diye tarayacağız” demekle yetiniyor..Yani anlayacağınız yalanla dolanla ancak bu kadar oluyor.. Kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir düzen inşa edilmiş ülkede.. Bugün bu düzenden nemalananların uluslararası hukuka dahil olacak bir çözümü neden istemediklerini daha iyi anlayabilmek için bütün bu yaşananlara iyice bakmak gerekiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu