KıbrısManşetSağlıkToplum

Birtan: “Hızır servis, günde ortalama 85-100 ihbara gidiyor”

112 Acil Servis Sorumlusu, Başhekim Baş Yardımcısı Hasan Birtan, ülke genelinde hızır servisi veren 23 aktif ambulans olduğunu belirterek, “Hızır servis, günde ortalama 85 - 100 ihbara gidiyor” dedi

112 Acil Servis Sorumlusu, Başhekim Baş Yardımcısı Hasan Birtan, ‘1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’nın ardından açıklamalarda bulundu.

112 Acil Servis ekibinin günden güne büyüdüğüne işaret eden Hasan Birtan, büyüyen ekibe daha da hem şoför hem de acil servis elemanı gerektiğini kaydetti. Birtan, “Acil tıp teknisyeni ve şoföre her zaman ihtiyaç var” vurgusunda bulundu. Birtan, 2 ay önce bünyelerine 2 şoför daha kattıklarını da kaydetti.

“ÜLKE GENELİNDE 15 ACİL SERVİS İSTASYONU VE 23 AKTİF HIZIR HİZMETİ VEREN AMBULANS BULUNUYOR”

Ülke genelinde 15 acil servis istasyonu olduğu bilgisini paylaşan Birtan, 23 aktif hızır hizmeti veren ambulans olduğunu belirtti. Birtan, kırmızı şeritli ambulansların hızır hizmeti verdiğini, mavi şeritli ambulansların ise hasta nakil aracı olduğu bilgisini de paylaştı.

“HIZIR SERVİS ORTALAMA 85-100 İHBARA GİDİYOR”

Günlük vaka sayılarıyla da açıklama yapan Hasan Birtan, 2-3 bin arası çağrı aldıklarını; fakat bu çağrıların içerisinde polis imdat ve itfaiye aramaları da olduğunu dile getirdi. Birtan, “Hızır servis ortalama 85-100 ihbara gidiyor” dedi.

“ÇALIŞMA SİSTEMİ AVRUPA VE TÜRKİYE’DEKİ SİSTEME GÖRE KURULDU”

Acil Servis’in sağlık sisteminin en güzel mihenk taşı olduğunun altını çizen Birtan, ekibin acil vakaları yüklendiğini kaydetti.

Çalışma sisteminin Avrupa ve Türkiye’deki sisteme göre kurulduğunu ifade eden Birtan, o prensiplere göre çalışmaya devam edildiğini söyledi.

TRAFİKTEKİ ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE ÇAĞRI… “IŞIK VE SİRENLERİ ÇALIŞAN AMBULANSLARA YOL VERİLMESİ GEREKİYOR”

Trafikteki araç sürücülerine de çağrıda bulunan Birtan, ışık ve sirenleri çalışan ambulanslara yol verilmesi gerektiğini kaydetti. “Avrupa’da ambulansa yol vermeyene çok büyük ceza kesiliyor” diyen Birtan, “Gönül ister ki trafikte ambulanslar yolları olsun. Ambulans yollarının da yapılması gerekiyor. Her hastanın zamanla yarıştığı unutulmamalı” ifadelerini kullandı.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu