KıbrısManşetSporToplum

Bisiklet Federasyonu’ndan Türel için açıklama

Bisiklet Federasyonu, Tüfekçi Spor'un sporcusu Şevket Türel'in yarışmasını federasyonun engellediği gerekçesi ile yayınladığı kınama açıklamasına karşı kamuoyu açıklaması yaptı

 

 

Bisiklet Federasyonu, Tüfekçi Spor’un sporcusu Şevket Türel’in yarışmasını federasyonun engellediği gerekçesi ile yayınladığı kınama açıklamasına karşı kamuoyu açıklaması yaptı.

Bisiklet Federasyonu’nun açıklaması şöyle;

“Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonunu suçlayıcı şekilde Tüfekçi Spor Derneğinin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımla ilgili olarak:

İsmi geçen Şevket TÜREL, ülkemiz Tüfekçi Spor Derneği sporcusu olup kulübüyle olan ilişiği sürmektedir. Kulübüyle olan ilişiğini bitirmeden ve federasyonumuzdan izin almadan daha önce Türkiye’den İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü üzerinden usulsüz şekilde lisans çıkarmış, durum tespit edilerek şahıs hakkında gerekli Disiplin Kurulu’na sevk işlemi ile soruşturma işlemi başlatılmıştır. Disiplin soruşturması ise halen sürmektedir.

Federasyonumuz iyi niyet göstererek Tüfekçi spor Derneğinden 08/06/2023 tarihinde gelen yazıya istinaden KKTC lisanslı sporcunun KKTC lisansı ile ve Türkiye’de Afyonkarahisar’da yapılacak tek yarışa KKTC lisansı ile katılabilmesi için izin verilmiştir. Oysa ki daha sonradan öğrenilen bilgilere göre:

Şevket TÜREL daha önce İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğünden çıkarılan ve usulsüzlük dolayısıyla iptal edilen lisansa karşılık olarak bu defa da Türkiye’de sistemsel açıklıklardan faydalanarak Ankara Gençlik Spor İl Müdürlüğünden 03/06/2023 tarihinde Ferdi Lisans çıkarmıştır.

Yukarıda da anlaşılacağı üzere Federasyonumuz tarafından iyi niyetli olarak KKTC Lisansı ile Türkiye’de tek yarışlık yarışması için verilen izin yazısının tarihinden çok önce Türkiye’de Ankara Gençlik Spor İl Müdürlüğünden ferdi lisans çıkarttığı, Federasyonumuzun tek yarışlık iznini Türkiye’de Ferdi Lisans çıkarabileceği şeklinde lanse ederek yanılttığı açıkça ortadadır.

Başkaca Türkiye’de gerçekleştirdiği usulsüzlükler de mevcut olduğundan hareketle:
Türkiye lisansını düzenleyen Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bu gözden kaçan usulsüzlükleri çerçevesinde almış olduğu Ankara ili Ferdi lisansı iptal edilmiştir.

Söz konusu bu durumla ilgili olarak Tüfekçi Spor Derneği tarafından Federasyonumuzu suçlayıcı ve karalamaya çalışan tutumu kınadığımızı bildiriyor,

Şevket TÜREL ve Tüfekçi Spor Derneği hakkında gerekli yasal haklarımızın saklı tutarak, bilahare gerekli başvurulan yapılacağını kamuoyuna saygılarımızla arz ediyoruz.

Salih YALIZAT
Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu Başkanı

Not: İlgili evraklar kişisel bilgiler içerdiğinden buradan paylaşılmamıştır. Disiplin Soruşturmasına ilişkin olarak Disiplin Kurulunca verilecek karar ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu