KıbrısManşet

Bitcoin 3 ay sonra yeniden yükseldi

Bitcoin, Temmuz'da 30 bin dolara kadar geriledikten sonra yüzde 70'e yakın yükselerek 3 ay sonra yeniden 50 bin doların üzerini gördü.

Bitcoin, üç ay aradan sonra yeniden 50 bin doları görürken Ethereum ve Cardano’ya ait ADA’da da yükseliş devam etti.

Bitcoin’in geçtiğimiz aydaki yükselişi 100 bin dolar tahmincilerini de yeniden ortaya çıkarmıştı. Bloomberg Intelligence’tan Mike McGlone bu sene yakalanan zirve seviyeye ulaşmak için hala alan olduğuna dikkat çekerken Fundstrat Global Advisors Kurucu Ortağı Tom Lee 2021 sonuna kadar Bitcoin’de 100 bin doların görülebileceği tahminini yapmıştı. Lee yayımladığı notta “Bitcoin’in 200 günlük ortalamasını kırması durumunda güçlü bir ralliye gireceğini düşünüyoruz” demişti.

Bensignor Investment Strategies CEO’su Rick Bensignor ise Bitcoin’in yeni işlem aralığının alt sınırının 40 binlerden 50 binlere çıktığını söyledi.

BİTCOİN 2021’DE NASIL YÜKSELDİ?

2021 yılında Bitcoin’in yükselişi Elon Musk’ın kripto paraya olan desteği ve Twitter paylaşımları etrafında şekillendi. Bitcoin’in yükselişi, Aralık ayında Musk’ın Twitter’da Tesla’nın bilançosunu Bitcoin’e taşımanın mümkün olup olmadığını sormasıyla başlamıştı.

Tesla’nın bilançosuna Bitcoin dahil etmesinden sonra Şubat ayı sonuna kadar hızlı bir yükselişle 58 bin dolar seviyesine tırmanan kripto para, Mart başında 45 bin dolara kadar çekilmişti.

Sonrasında gelen haber akışıyla birlikte yeniden yükselişe geçen Bitcoin, Coinbase’in halka arz edildiği gün 64 bin 869 doları görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Çevre endişeleri Bitcoin’i vurdu

Musk, Mayıs ortasında Twitter’dan yaptığı bir paylaşım ile Bitcoin madenciliğinin yüzde 50’sinin yenilenebilir enerji kaynaklarıyla gerçekleşmesi ve bu pozitif eğilimin devam etmesi halinde Tesla’nın Bitcoin işlemlerini yeniden başlatacağını söylemişti. Bitcoin’deki düşüş de bu paylaşım ile beraber başlamıştı.

Çin’in kripto para madenciliğini ve bankaların kripto para işlemi gerçekleştirmesini yasaklaması sonrasında Bitcoin’deki değer kaybı hızlanmıştı.

Bitcoin, 2021 yılındaki zirvesine ulaştıktan sonra yüzde 50’ye yakın değer kaybetse de yıl başından bu yana hala yüzde 18 yukarıda bulunuyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu