Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
EkonomiGenelManşet

Bitcoin düşüşe geçti

Bitcoin fiyatları, Elon Musk'ın dün yaptığı paylaşımlarla yükseldikten sonra bugün düşüşe geçti.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Bitcoin, daha önce teşvik paketi iyimserliğiyle artan alışların geri çekilmesiyle düştü.

En büyük kripto para olan Bitcoin, yüzde 4,7 gerilemeyle son iki haftanın en düşük seviyesine inerken Bloomberg Galaxy Crypto Endeksi de düşüşte.

ABD’de dağıtılan teşvik ödemelerinin piyasalardan ziyade ekonomilerin açılmasıyla günlük harcamalara kayacağıyla ilgili spekülasyonlar giderek artıyor.

Kripto Para Borsası Luno’nun Genel Müdürü, Vijay Ayyar ise Bitcoin’deki genel düşüş eğiliminin genel varlık sınıflarındaki değer hareketlerinden dolayı daha da şiddetlendiğini belirtiyor.

Bitcoin Mart ayı başındaki 61 bin 742 dolar zirvesine göre yüzde 15 aşağıda olmasına rağmen geçen yıla göre yüzde 700 yükseldi. Çarşamba günü Elon Musk’ın Bitcoin ile Tesla alınabileceğini açıklamasından sonra yükselen Bitcoin fiyatları, perşembe günü yüzde 1,8 düşüşle 53 bin dolar civarında işlem görüyor.

Daha önce 10 günlük hareketli ortalamasının 20 günlük hareketli ortalamayı aşağı yönlü kestiği durumlarda 50 günlük ortalamadan destek bulan Bitcoin’in 50 günlük hareketli ortalaması ise 51.030 dolar seviyesinde bulunuyor.

Kaynak: Bloomberg HT

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu