DünyaEkonomiKıbrısManşetToplumTürkiye

Bitcoin piyasa değeriyle yeniden ilk 10 küresel varlık arasında

Bitcoin son değer artışıyla birlikte yakaladığı 835 milyar dolar piyasa değeriyle, yeniden ilk 10 küresel varlık arasında yer aldı.

Bitcoin son değer artışıyla birlikte yakaladığı 835 milyar dolar piyasa değeriyle, yeniden ilk 10 küresel varlık arasında yer aldı.

Bitcoin’in piyasa değeri son değer artışıyla birlikte 835 milyar dolar seviyesine yükseldi. En büyük kripto varlık, bu piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketlerinin de bulunduğu 10 global varlık arasına girdi.

Companiesmarketcap sitesindeki verilere göre Bitcoin, şu anda Tesla Inc Tesla’nın hemen ardından geliyor ve ilk 10 en büyük varlık sınıfında yerini alıyor. Bitcoin, mevcut piyasa değeriyle dünyanın en büyük şirketleri arasında bulunan Berkshire Hathaway, Nvidia ve Meta’yı geride bırakıyor.

Listenin başında ise 11,6 trilyon dolar piyasa değeriyle altın bulunurken kıymetli madeni, 2,87 trilyon dolar piyasa değeriyle Apple izliyor. En değerli ikinci metal gümüş ise 1,31 trilyon dolar piyasa değeriyle Tesla’nın önünde en değerli 7. varlık konumunda.

Dünyanın en büyük altcoin’i Ethereum için de bir paragraf açmak gerekirse, ETH 382 milyar dolar piyasa değeriyle dev ödeme şirketi Mastercard, perakende devleri Alibaba ve Walmart’ın önünde yer alarak listede 25. sırada bulunuyor.

BİTCOİN DÜNYANIN EN DEĞERLİ 9’UNCU VARLIĞI

Son yıllarda Bitcoin’e olan muazzam talep, kripto varlığın en değerli 10 varlık arasına girmesine neden oldu. Yaklaşık 2 sene önce ise Bitcoin, sadece 200 milyar dolar piyasa değerine sahipti ve bu değer, kripto varlığın ancak ilk 30 en büyük varlık arasında kalmasını sağlıyordu. Bugün ise son talep artışıyla birlikte dünyanın en büyük 9. varlığı konumuna ulaşmış durumda.

Bitcoin (BTC), geçen hafta başlayan yükseliş ivmesine bugün 44.000 dolarda devam ediyor. BTC/USD, bu hafta 45.000 dolar seviyesini gördükten sonra haftanın ilk yarısında daha çok 44.000 – 44.500 dolar bandında hareket etti.

Ethereum (ETH) ise dün yüzde 4 oranında değer kazandıktan sonra günü 3.243 dolarda kapattı. Bugün ise aşağı yönlü hafif bir seyir söz konusuyken ETH/USD’nin 3.190 dolar seviyesinde hareket ettiği görülüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu