DünyaEkonomiManşet

Bitcoin, son üç ayın en düşük seviyesinden döndü

Lider kripto para Bitcoin, son üç ayın en düşük seviyesi olan 43 bin dolarakadar gerilerken, bugün 45,000 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor

Lider kripto para Bitcoin, son üç ayın en düşük seviyesine geriledi. Bayramın kutlandığı günlerde başlayan düşüş hafta sonunda da devam ederek Bitcoin’i 43,000 dolar seviyelerine getirdi. Bitcoin bugün 45,000 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor.

Elon Musk tarafından gelen saldırgan ve eleştirel açıklamalar ile birlikte düşüşe geçen Bitcoin, geçtiğimiz haftanın ortasından bugüne %10’dan fazla değer kaybetmiş durumda.

Düşüş ile birlikte son 3 ayın en düşük seviyesine gerileyen Bitcoin’de hareketin hangi yönde devam edeceği ise henüz kestirilemiyor.

ELON MUSK ETKİSİ

Çevresel faktörleri öne sürerek Bitcoin’e karşı olan tutumunu hızlı bir şekilde değiştiren Musk, yaptığı açıklamalarla Bitcoin maksimalistlerinin tepkisini çekmiş durumda. Mr. Whale isimli bir kullanıcının tweetine verdiği cevap ile dikkatleri üzerine toplayan Musk, Tesla rezervlerinde bulunan BTC’leri satabileceğine dair sinyal de verdi.

Yaşanan düşüşün ardından piyasa değeri 800 milyar dolara düşen Bitcoin, son 7 gün içinde %27’ye varan bir düşüş yaşamış durumda. Bu düşüş ise son 24 saatte %10’u geçmiş vaziyette.

Tüm kripto para piyasasını düşüş ile etkileyen Bitcoin, bugün saat 11.00 itibarıyla 45,023 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

MUSK: TESLA BİTCOİN SATIŞI YAPMADI

Öte yandan, Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda şirketin hiç Bitcoin satışı gerçekleştirmediğini söyledi.

Milyarder iş insanı daha önce çevreci nedenlerle Bitcoin’i eleştirirken, son paylaşımında da Tesla’nın elindeki Bitcoin’leri satabileceği yönünde sinyaller vermişti.

Musk, Mr. Whale isimli bir twitter adresinden yapılan “Bitcoin yatırımcıları önümüzdeki çeyrekte Tesla’nın elinde tuttuğu Bitcoin’leri sattığını fark ettikleri zaman kendilerini tokatlayacaklar. Elon Musk’a yönelik nefret göz önüne alındığında, onu suçlamazdım…” paylaşımına “Kesinlikle” diye yanıt vermişti.

Musk, Twitter’da kripto para birimi konusundaki duruşunu eleştiren birkaç farklı kullanıcıya da tepki gösterdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu