DünyaEkonomiManşetToplum

Bitmeden, “136 milyon dolara” satılan çatı katı

Dubai’de Como Residences adlı 71 katlı bir kulenin tepesinde yer alan daire daha inşa edilmedi

Dubai’de Como Residences adlı 71 katlı bir kulenin tepesinde yer alan daire daha inşa edilmedi.

 

300 METRE YÜKSEKLİKTE
Dubai’de yaklaşık 22 bin metrekarelik beş yatak odalı bir çatı katı 136 milyon doların biraz üzerinde bir rakama satıldı. CNN’nin aktardığı habere göre Dubai’nin yeni ikonik yapılarından olacak Como Residences adlı 71 katlı bir kulenin tepesinde yer alan ve henüz inşa edilmemiş olan daire; tasarım villaları, lüks otelleriyle bilinen yapay adalardan oluşan Palm Jumeirah’ta yer alıyor. Geliştiricisi Nakheel’e göre Como Residences kulesi 300 metreden (984 ayak) yüksek olacak ve süper gökdelen tanımını karşılayacak. İki ila yedi yatak odalı 76 daireyle sınırlı olan kulede yükseltilmiş özel bir kumsal, 25 metrelik bir tur havuzu ve çatıda bir sonsuzluk havuzu yer alacak.

 

İŞTE ÇATI KATI İLE İLGİLİ BİLİNENLER…

80 bin kişinin ev sahibi: Dubai’de sadece 20 yıl önce inşa edilen Palm Jumeriah 560 hektarlık bir alana yayılıyor ve yaklaşık 80 bin kişiye ev sahipliği yapıyor.

Bitmesine en az 3 yıl var: Bitmesine en az 3 yıl var Como Rezidans şu anda yapım aşamasında ve satışa aracılık Provident Estate, 2027’nin sonlarına doğru tamamlanmasını beklediğini söylüyor.

En pahalı 3. Çatı katı: Dubai’de daha önceki çatı katı satış rekoru yaklaşık 114 milyon dolar değerindeydi. Provident Estate’e göre Como Residences’daki daire dünyanın en pahalı üçüncü çatı katı oldu. Diğer ikisi Londra ve Monako’da bulunuyor.

Alıcılar Doğu Avrupa’dan: Alıcılar kim? Provident Estate’in ortaklarından Sam Horani alıcının kimliğini açıklamayacaklarını belirtti ancak “Doğu Avrupa’dan geliyorlar” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu