KıbrısManşet

Bitmek bilmeyen bir Epidemiyolojik Rapor konusu

Pilli, raporun hazır olduğunu söyledi ve fırsatçıların siyaset yapmamasını istedi

Meyil Avcan

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında, en çok merak edilen Epidemiyolojik Rapor konusuna değinerek, raporun hazır olduğunu ve şu an basımda olduğunu belirtti.

Rapor konusunun artık konuşulmaması gerektiğini ifade eden Pilli, bu konu üzerinden siyaset yapılmamasını istedi.

Pilli’nin yapmış olduğu konuşması şu şekildedir:

“Her şeyden önce herkes rahat olsun. Biz görev başındayız ve sağlıkla ilgili sorunları en iyi şekilde çözmeye çalışıyoruz. Kimse endişe duymasın. Siz konuşup bizi provoke edeceksiniz, biz de yapacağız. Geçen hafta epidemiyolojik raporu getirdim ama teknik nedenlerden ötürü size gösteremedim. 30 Haziran 2020 Sağlık Raporu en iyi şekilde hazırlanmıştır. Bu salgında bugüne dek Sağlık Bakanlığı başarılı oldu mu? Olmadı mı? Sadece Sağlık Bakanlığı değil, halkımızla birlikte başarılı olduk. Bundan sonrası için de beraber çalışacağız. O yüzden bunda herhangi bir siyaset yapılmasın.

“RAPOR KONUSUNDA NOKTAYI KOYUYORUM”

“Rapor konusuna noktayı koyuyorum. KKTC Covid-19 salgın raporu hazırlandı. Uzmanlar tarafından dünya standartlarına uygun hazırlandı ve 45 sayfadır. Sağlık Bakanlığı ne ciddiyetsiz ne da sorumsuzdur. Biz hep ciddi olduk ve verilen hizmet de ortadadır. Pandemi mücadelesinde de yapılanlar ortadadır. Tarih affetmeyecektir bu konu üzerinden siyaset yapanları. Rapor bitmiştir. Baskıdadır. Birkaç saat içinde hazır olacak.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu