ÇevreKıbrısManşet

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten: “Korkunç bir katilam yapıldı”

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, Çevre Dairesi ve Gönyeli Belediyesi’nin gereken yaptırımı uygulamasını istedi

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, Asi Dere bitişiğinde, izni olmayan bir inşaat şirketi tarafından ağır iş makineleriyle temizlik çalışmaları yapıldığını, canlılara zarar verilerek, korkunç bir katliam gerçekleştiğini söyledi. Sarpten, Çevre Dairesi ve Gönyeli Belediyesi’nin gereken yaptırımı uygulamasını istedi.

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, Alayköy-Lefkoşa çevre yolunun paralelinde uzanan Kanliköy’den gelen Asi Dere’de, Necati Hasan Güney inşaat şirketi tarafından izinsiz bir şekilde, dere bitişiğinde parselizasyon çalışmaları yapıldığını söyledi.

İlgili firmanın bugün ağır iş makineleriyle dere yatağının içine girerek kendince “temizlik” yaptığını ifade eden Sarpten, “Yaptığımız girişimler sonucu hiçbir izni olmadan ve tamamen yasadışı bir şekilde dere dümdüz edilmiş, tek bir canlı kalmayacak şekilde korkunç bir katilam yapılmıştır” dedi.

Gönyeli Belediyesi ve Çevre Koruma Dairesi’ne yapılan girişimler neticesinde olaya müdahale edildiğini ifade eden Sarpten, “İş makinesi dereden çıkarılsa da büyük bir tahribat yapılmıştır. Yargıya başvurma dahil, sorumluların cezalandırılması için mücadeleye devam edeğiz” diye konuştu.

Çevre Koruma Dairesi ve belediyenin de bu konuda ilgili firmaya karşı gereken yaptırımı uygulamasını isteyen Saprten, “Bu kadar hukuksuz, adaletsiz ve yapanın yaptığının yanına kar kaldığı bir düzen bizim kaderimiz olamaz. Yoksa, kaderimiz mi?” dedi.

Sarpte’nin sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Alayköy-Lefkoşa çevre yolunun paralelinde uzanan Kanliköy’den gelen Asidere boyunca Necati Hasan Güney inşaat şirketi tarafından izni olmadan dere bitişiğinde bir süredir parselizasyon çalışmaları yapılıyordu. Bu yetmezmiş gibi İlgili firma bugün ağır iş makineleriyle dere yatağının içine girerek kendince ‘temizlik’ yaptı! Yaptığımız girişimler sonucu hiçbir izni olmadan ve tamamen yasadışı bir şekilde dere dümdüz edilmiş, tek bir canlı kalmayacak şekilde korkunç bir katilam yapılmıştır. Gönyeli Belediyesi ve Çevre Koruma Dairesi’ne yaptığımız girişimler neticesinde olaya müdahale edilip, yarı yolda durdurulup iş makinesi dereden çıkarılsa da görüntülerden de anlaşıldıği üzere büyük bir tahribat yapılmıştır. Yargıya başvurma dahil, sorumluların cezalandırılması için mücadeleye devam edeğiz. Umuyorum ki, çevre koruma dairesi ve belediye de bu konuda ilgili firmaya karşı bu suç karşısı da gereken yaptırımı uygulayacaktır. Bu kadar hukuksuz, adaletsiz ve yapanın yaptığının yanına kar kaldığı bir düzen bizim kaderimiz olamaz. Yoksa, kaderimiz mi?”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu