GenelKıbrısManşetSpor

Biz duyuralım haberiniz olsun!

1 hafta önce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ydü. Özellikle de siyasiler ve sporu yönetenler bolca bu konuda paylaşım yaparak duyarlılık gösterdi hesapta. Aspelya Engelliler Spor Kulübü sporcusu Hülya Ayalılar, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı ile İspanya'nın başkenti Madrid’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda sahne alıyor ama şovmenlerin bundan hiç haberi yok ve umurlarında bile değil ki, bu sporcumuz için bir paylaşım dahi yapmadı!!!

1 hafta önce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ydü. Özellikle de siyasiler ve sporu yönetenler bolca bu konuda paylaşım yaparak duyarlılık gösterdi hesapta. Aspelya Engelliler Spor Kulübü sporcusu Hülya Ayalılar, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı ile İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda sahne alıyor ama şovmenlerin bundan hiç haberi yok ve umurlarında bile değil ki, bu sporcumuz için bir paylaşım dahi yapmadı!!!

DUYAN VAR MI? HÜLYA AYALILAR TARİHE GEÇTİ;

Aspelya Engelliler Spor Kulübü sporcusu Hülya Ayalılar, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı’nın, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na hazırlık amacıyla 1-9 Kasım 2021 tarihleri arasında Yalova’da gerçekleştirdiği milli takım kampına katılmış sonrasında da 24 Kasım tarihinde tekrar Yalova’da düzenlenen son milli takım kampında yer alarak 2 Aralık’ta da şampiyona için yola çıkmıştı. Ayalılar 5 Aralık’ta başlayan ve Türkiye’nin ev sahibi İspanya karşısındaki ilk maçında da forma giyerek Avrupa heyecanını yaşadı ve ülkemiz sporu adına tarihe geçti.

NE ARANDI NE SORULDU, KİMSENİN HABERİ YOK!

Hülyalı Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası heyecanı devam ederken, şampiyona 12 Aralık 2021 tarihinde sona erecek ve sporcumuzun 13 Aralık’ta adaya dönmesi bekleniyor. Elde edilen bilgilere göre bu süreçte KKTC Engelliler Spor Federasyonu’na bağlı olan Aspelya Engelliler Spor Kulübü sporcusunun Türkiye Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası gibi önemli bir ortamda forma giyiyor olmasına rağmen sporcumuzun ne federasyon ne de devlet yetkilileri tarafından aranıp sorulmadığı ve hiç önemsenmediği öğrenildi. Çok kısa bir dönem önce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olmasına rağmen, herkes göstermelik olarak engelliler günü kutlaması yayınlarken, engelli bir sporcumuzun Türkiye Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası’nda boy göstermesi kimsenin umurunda olmadı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu