Güney KıbrısKıbrısManşet

“Biz varız ve yok sayılmayacağız!”

Erhürman, hem Bayındırlık Bakanlığı'nın Eğitim Bakanlığı'na çıkardığı zorluğa hem de Güney Kıbrıs, Yunanistan, Fransa ve İtalya'nın birlikte Doğu Akdeniz'de yaptıkları ortak tatbikatı eleştirdi.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Adayı ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak hem Bayındırlık Bakanlığı’nın Eğitim Bakanlığı’na çıkardığı zorluğa hem de Güney Kıbrıs, Yunanistan, Fransa ve İtalya’nın birlikte Doğu Akdeniz’de yaptıkları ortak tatbikatı eleştirdi.

Öncelikle bakanlıklar arasındaki çekişmelere dikkat çeken Erhürman, bunların basın önünde laf dalaşına döndüğünü ve sonrasında kendilerine “hükümet yok hükmünde” dendiği zaman ise kızıldığından bahsetti.

Erhürman, çocukların eğitimi konusunda bu kadar sıkıntı yaşanmasının yanlış olduğunu ifade ederek şunları aktardı:

“BAKANLIKLAR ARASINDA ÇEKİŞME YAŞANIYOR”

“Sayın Eğitim Bakanı, verdiği demeçte, altı aydır Bayındırlık Bakanlığı’ndan okullar için fiber optik altyapılarının tamamlanmasını istediğini, bahanelerle zaman çalındığını, Eğitim Bakanlığı’nın önüne engeller çıkarıldığını söylüyor.
Bakanlıklar arasındaki çekişmelerin bu biçimde basın önünde laf dalaşına dönüştüğü kaçıncı örnek bu!? Sonra da “hükumet yok hükmünde” dediğimizde kızıyor birileri. Çocuklarımızın eğitimde bu kadar sıkıntı içinde olduğu bir dönemde bunları mı çekeceğiz?”
Öte yandan, Güney Kıbrıs, Yunanistan, Fransa ve İtalya’nın birlikte Doğu Akdeniz’de yaptıkları ortak tatbikata değinen Erhürman, bu adada siyaseten eşit iki kurucu ortaktan biri olduğumuzu ve denizin bizim de denizimiz olduğu hatırlatmasını yaptı.
Erhürman, yapılanların son derece yanlış ve kabul edilemez olduğunun altını çizerek, şöyle ifade etti:
“BİZ VARIZ VE YOK SAYILMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ!”
“Güney Kıbrıs, Yunanistan, Fransa ve İtalya ile birlikte ortak tatbikat yapıyor. Türkiye az önce yeni bir navtex yayımladı. Bölge gerildikçe geriliyor. Oysa bu bölgenin güç gösterilerine değil barışa, soruna değil çözüme ve uluslararası hukuk temelinde adil paylaşıma ihtiyacı var.
Ve başta güney Kıbrıs olmak üzere Avrupa ülkeleri, bu adada siyaseten eşit ki kurucu ortaktan biri olduğumuzu, bu denizin bizim de denizimiz olduğunu görmezden gelmeye devam ediyor. Biz varız ve yok sayılmamıza izin vermeyiz, vermeyeceğiz…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu