Güney KıbrısKıbrısManşetPolisiye – AdliToplumYaşam

Bizde hiçbir müdahale yokken, Güney’de hayvanlara özel birim var!

Kuzey’de faili meçhul hayvan cinayetleri ve ölümlerin akıbeti bilinmezken, Güney’de hayvanlar için kurulan Özel Hayvan Birimi çok ciddi çalışıyor.

TOPLUMDAKİ HAYVANSEVERLER AYAKLANDI… Geçtiğimiz Pazar Karpaz’da yaşanan katliam, hayvanseverler arasında infial yarattı. Hayvanseverler sosyal medyada açmış oldukları #insandeğilsiniz etiketiyle her geçen gün örgütlenerek, suçluların ciddiyetle araştırılıp bir an önce yakalanmasını talep ediyor.

GÜNEY’DE HAYVANLARA ÖZEL POLİS BİRİMİ… Güney Lefkoşa Hayvan Polis Birimi, dün Lythrodontas’ta iki köpeğin boyunlarına metal tel sarılı halde ölü bulunmalarının ardından soruşturma başlattı. Hayvan Polisi Başkanı Vyronos, “Nasıl öldüklerini görmek için bir otopsi ile ilerleyeceğiz” dedi.

Ülkemizde son günlerde yaşanan olaylardan ötürü özellikle toplumdaki duyarlı ve hayvansever vatandaşlarda infial yaratırken, geçtiğimiz hafta meydana gelen hayvan cinayetleriyle ilgili ne bir açıklama, ne bir soruşturma ne de bir müdahale söz konusu.

Karpaz bölgesinde geçtiğimiz Pazar günü yaşanan içler acısı olay, adeta yürekleri dağladı. Masum canların hayatlarına son verilmesi ve bunu yapanların yanına kar kalması toplumda ciddi bir öfkeye neden oldu.

31 Ekim’de Karpaz Bölgesi’ne ava gittiğinde köpeğini kaybeden Çağrı Zorali, köpeğinin fotoğraflarını paylaşarak bulunması için seferber olmuştu.

Ne yazık ki geçtiğimiz Pazar günü Dipkarpaz’da tarlada ağaçta asılı halde bulunan 4 köpekten bir tanesinin Zorali’nin kayıp olan 9 aylık köpeği Liza’nın olduğunu fotoğrafı görünce fark etmişti.

Daha önce Tommy isimli köpeğinin başına da aynı caniliğin geldiğini ve bu olay sonrasında Dipkarpaz Polisi’ne giderek, şikayette bulundu.

Güney Kıbrıs’ta hayvanlar insanlar kadar yasal hakka sahipken, ne yazık ki ülkemizde yürürlükte olan Hayvan Refahı Yasası’nda eksiklikler var ve mevcut Yasa’da iyileştirilmeler yapılması gerekiyor.

Öte yandan, Güney’de Rum Polisi tarafından kurulan Hayvan Polis Birimi varken, ülkemizde hayvanların haklarını savunup, koruyacak özel bir birim dahi yok.

TOPLUMDAKİ HAYVANSEVERLER AYAKLANDI!

Geçtiğimiz Pazar meydana gelen bu cani olay toplumdaki tüm hayvanseverleri çileden çıkarttı!

Ülkemizde herhangi bir yaptırım uygulanmazken, hayvanseverler sosyal medyada açmış oldukları #insandeğilsiniz etiketiyle her geçen gün örgütlenerek, suçluların bir an önce bulunmasını ve cezalandırılmasını talep ediyor.

Yaşanan vahşete karşı gerek hükümet gerekse polis meydana gelen bu cani olayın suçlularını hala tespit edemedi.

Tüm hayvanseverler bu duruma bir son vermek ve meydana gelen hayvan katliamlarının dur demek adına sessizliklerini bozarak, ayaklanma başlattı.

GÜNEY’DE HAYVANLARA ÖZEL POLİS BİRİMİ

Güney Lefkoşa Hayvan Polis Birimi, dün Lythrodontas’ta iki köpeğin boyunlarına metal tel sarılı halde ölü bulunmalarının ardından soruşturma başlattı.

Hayvan Polisi Başkanı Vyronas Vyronos, köpeklerin sahibinin 3 Aralık’ta kaybolduklarından beri onları aradığını söyleyerek, onları, reşit olmayan oğluyla birlikte Pazartesi günü saat 17.00 sıralarında, tatil evinin yakınındaki bir arsada, boyunlarına metal bir telle bağlanmış halde ölü yatarken bulduklarını açıkladı ve “Nasıl öldüklerini görmek için bir otopsi ile ilerleyeceğiz” dedi.

Öte yandan, Yeşiller Partisi yaptığı yazılı açıklamada, köpeklere karşı yapılan hayvan istismarını kınayarak, suçluların derhal bulunarak, cezalandırılmasını istedi.

Hayvan Polis Birimi, hafta sonu sosyal medyada iki kişinin iki köpeği kavga etmeye zorladığını gösteren bir videonun ortaya çıkmasının ardından soruşturma başlattığını ve olayla ilgili 25 ile 28 yaşlarında iki zanlıyı tutukladığını açıkladı.

Coşkun: Başıboş köpeklerin doğada aç susuz kalması da tehlikeli

Coşkun: Başıboş köpeklerin doğada aç susuz kalması da tehlikeli

Coşkun: Başıboş köpeklerin doğada aç susuz kalması da tehlikeli

Diğer Haberler

Başa dön tuşu