KıbrısManşetSiyasetToplum

Bizi halk seçti

Ünal Bey halk ne istiyorsa biz onu yapıyoruz, ya da yapacağız diye ifadeler kullanıyor. Peki öyle mi gerçekten?

Başbakan Ünal Üstel bizi halk seçti biz halk için varız diyor.. Çok açık ki burada bir doğru bir de yanlış var.

Doğru olan bugün Meclis’te olanları halkın şu veyahut bu şekilde seçtiğidir.. Buraya kadar doğru ve fakat halk Ünal Bey’e ülkeyi yönetme yetkisi vermemiştir, daha açık yazayım, Ünal Bey mensubu olduğu bugün ise genel başkanı bulunduğu partisi tarafından bile böyle bir yetkiye uygun bulunmadı.. Dolayısıyla bu konunun bir tarafı. Diğer tarafı “ halk için varız” kısmı.

Külliyen yalan!

Kimse kusura bakmasın ama bugün mecliste olan istisna birkaç siyasetçi dışında ki onlar da bir elin parmağını geçmez halk için orada olan yoktur.

Bunu hepimiz bizzat tecrübe ederek gördük, yaşadık, yaşıyoruz.

Peki ya ne için oradalar?

Menfaatleri için..

Ama nasıl olur, hepsini aynı kefeye koymak doğru değil diyenler mutlaka var.

Lakin bunu yaşanmışlıklara bakarak çok net ifade ediyorum. Bugün mecliste bulunanlardan  birkaç kişi haricinde hepsi kişisel çıkarlarını korumak oradadırlar. Bunun aksini iddia edenler ellerini vicdanlarına koyup ülkenin geldiği, getirildiği duruma dönüp baksınlar. Ülkeyi yönetenlere gelince!! Halk el aman çekti ellerinden .

Ünal Bey halk ne istiyorsa biz onu yapıyoruz, ya da yapacağız diye ifadeler kullanıyor. Peki öyle mi gerçekten?

Değil elbette..

Halk külliye mi istiyor bu hükümetten, yoksa çocukları için yıkık dökük okullar mı istiyor? Hastaların ilaçlarına erişemediği bir yönetim anlayışı ile idare edilmek mi istiyor, yoksa yeni ilahiyat okulları mı talep ediyor? Ek vergi mi istiyor? enflasyon altında ezilmek mi istiyor? Halk alım gücünü yitirmek mi istiyor? Halk gün geçtikçe fakir olmak mı istiyor?  Ama kime anlatacaksınız bütün bunları.  Nihayetinde Ünal Bey bugün kendi liderini seçmekten aciz bir partinin başındadır. Dolayısıyla dönsün bir  aynaya baksın ve gerçekten kimlerin yanında olduğunu görsün, yoksa bizi halk seçti, halk için varız gibi beylik lafların hele de Ünal Bey gibi birinin ağzından çıkan bu lafların zerre kadar kıymeti yoktur bu ülke için..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu