GenelKıbrısManşet

Bizim Adımıza Değil İnsiyatifi: Barışa bir şans vermek adına mücadele etmeliyiz

Bir grup Kıbrıslı Rum tarafından oluşturulan Bizim Adımıza Değil İnisiyatifi’nden yapılan açıklamada, Kıbrıs’ta barışa bir şans vermek için birlikte mücadele etme çağrısı yapıldı; “Nefret ve aşırılık eylemleri bizleri temsil etmiyor” dendi

Bizim Adımıza Değil İnisiyatifi’nden yapılan açıklamada, barış istemine vurgu yapılarak, “Nefretin yüküyle yaşamaktan yorulduk” ifadeleri yer aldı.

Bizim Adımıza Değil İnisiyatifi’nden yapılan açıklama şöyle:

“Bu ada bağnazlık ve bölünme yüzünden büyük acılar çekti. Biz bunları yeniden yaşamak istemiyoruz. Tarih bize göstermiştir ki her iki toplumdaki aşırılık ve bağnazlık barışçıl insanlara zarar vermek pahasına birbirini beslemiştir. Ama bizlerin ve ülkemizin geleceğinin yeniden nefret, bölünme ve bağnazlık tarafından şekillenmesini istemiyoruz. 11 Ekim Pazar günü Derinya’da gerçekleşen olaydan sonra bu canavarın yeniden gözlerini açtığını görüyoruz. Adamızdaki aşırılıkları görüyoruz. Bunlar bizi temsil etmiyor. Biz bu adada barış istiyoruz. Nefretin yüküyle yaşamaktan yorulduk. Bağnazlık her kıvılcım saçtığında çaresiz hissetmekten yorulduk.

Hala daha geçmiş yaralarının acısını çeken bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Yaralarımızı iyileştirmek için birlikte çalışmamız gerekiyor. Çeşitlilik ve birlikte yaşama değerleri üzerine kurulu; eğitimin, geçmişe değil geleceği dönük olarak barışı teşvik ettiği bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bu ülkeyi daha iyi bir yer yapmak için birlikte çalışmalıyız.

Aşırılığın ve bağnazlığın karşısındayız ve bunlara direneceğiz. Nefret ve aşırılık eylemleri bizleri temsil etmiyor. Kıbrıslılar olarak barışa bir şans vermek için birlikte mücadele etmeliyiz.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu