GenelKıbrısManşetSpor

“Bizim çocuklar” 3 maymuna karşı!

Bu ülkenin sporcuları, devlet desteği almadan, ödüllendirilmeden, teşvik edilmeden ve koruma altına alınmadan her türlü olumsuzluğa rağmen, her geçen gün farklı farklı branşlarda başarıdan başarıya koşuyor. ancak bu ülkede tek bir siyasi bile ülkenin spor politikasıyla ilgili tek kelam etmeyip 3 maymunu oynuyor. sporu ve sporcuyu sadece masraf olarak gören bu yapı, her gün daha yüksek sesle söylenmeye başlayan sporun artık “bakanlık” olarak yönetilmesi çığlıklarına daha ne kadar dayanacak. derdiniz oy ise dikkat edin en yakın seçimde seçimi kazandıracak olan “Spor Bakanlığı”dır...

SPOR YÖNETİMİ DİBE VURDU, SPORCULAR VAZGEÇMİYOR

Sporda dur durak yoktur. Spor plansız ve programsız kesinlikle yürümez. Hele de ülkelerin spor yönetimi, bizim ülkemizdeki şekliyle bir arpa boyu yol alamaz, dibe vurur. Maalesef ülkemizde bu durum yaşanırken spor camiası dışında, siyasiler bu konudan hiç rahatsız değil. Çünkü spor ve sporcu sadece masraf olarak görülüyor. Yaşanan her türlü olumsuzluğa rağmen sporcularımız başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Devlet desteği yok, ödül yok, teşvik yok, gelecek garantisi yok, profesyonel çalışma ortamı yaratma yok, tesis yok, hiç bir şey yok. Ancak bu ülkenin her bir sporcusu tüm bunları göze alarak hayallerinin peşinden koşmaya devam ediyor. Siyasilere çağrımız artık başarılı sporcularımızı makamlarınıza çağırıp kuru kurur tebrik etmekten öte onlara somut bir şeyler sunun.

BİZİM ÇOCUKLAR BAŞARIYOR, UMURUNUZDA MI?

Hafta sonu yine dolu dolu sporla geçti. Bisiklet yarışı, ralli, tenis, aquathlon, kikboks, tekvando ve basketbolda ulusal müsabakalar spor heyecanını yukarı çekerken bireysel sporcularımız ise uluslararası arenada ülkemize gururlar yaşatmaya devam etti. Atletizmde Taygun Artan Özcihan, Sırbistan’da 100 metre ve 4×100 metre Balkan şampiyonluğu yaşarken bir de Türkiye Yıldızlar Rekoruna adını yazdırdı. Triatletimiz Berk Bağrıraka, Isparta’da olimpik mesafede Türkiye 20-24 yaş grubu şampiyonu oldu. Kemal Özekmekçi Las Vegas’ta vücut geliştirme ve fitneste dönüşüm kategorisinde bir kez daha şampiyon olmayı başardı. Cem Dağdelen ise Almanya’da 15. kez Ironman unvanı almak için yarıştı. Peki tüm bu başarılar acaba siyasilerin hiç umurunda oldu mu ya da bu başarılar karşısında ne yapmayı planladıklarını sormadan geçemiyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu