KıbrısManşetSiyaset

“Bizler tarafından da endişe ile takip edilmektedir”

Milletin Partisi Genel Başkanı Bertan Zaroğlu, Serdinç Maypa'nın tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Son günlerde halkı yakından ilgilendiren bazı yolsuzlukları gündeme getiren bir gazetecinin tutuklanması bizler tarafından da endişe ile takip edilmektedir" dedi. Basının susturulmaya çalışılmasının demokrasiye vurulmuş ağır bir darbe olduğunu ifade etti.

Milletin Partisi Genel Başkanı Bertan Zaroğlu, Serdinç Maypa’nın tutuklanması ile ilgili açıklamada bulundu. Zaroğlu, emniyet güçlerine intikal etmiş, yargı yolu açık olan bir konu hakkında olumlu yada olumsuz bir beyan da bulunmanın elbette doğru olmayacağını ifade ederek, ancak son günlerde halkı yakından ilgilendiren bazı yolsuzlukları gündeme getiren bir gazetecinin tutuklanmasının kendileri tarafından da endişe ile takip edildiğine dikkat çekti. Zaroğlu açıklamasında, “Hakın gözü kulağı ve sesi olma anlamında çağdaş demokrasinin güvencesi ve temel kaynağı olan basının susturulmaya çalışılması da demokrasiye vurulmuş ağır bir darbedir” dedi.

Zaroğlu’nun konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Değerli Kamuoyu. Emniyet güçlerine intikal etmiş, yargı yolu açık olan bir konu hakkında olumlu yada olumsuz bir beyan da bulunmak elbette doğru olmaz ancak son günlerde halkı yakından ilgilendiren bazı yolsuzlukları gündeme getiren bir gazetecinin tutuklanması bizler tarafından da endişe ile takip edilmektedir. Eğer Serdinç Maypa’nın suç unsuru teşkil eden bir durumu var ise elbette yasalar çerçevesinde karşılık bulmalıdır ancak Basın özgürlüğü sadece bir gazetecinin kendini ifade edebilme özgürlüğü değil, aynı zamanda halkın haber alma özgürlüğüdür. Halkın gözü kulağı ve sesi olma anlamında çağdaş demokrasinin güvencesi ve temel kaynağı olan basının susturulmaya çalışılması da demokrasiye vurulmuş ağır bir darbedir. Konunun şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir bizlerde konuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz.
Saygılarımla.
Bertan Zaroğlu
Milletin Partisi
Genel Başkanı”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu