DünyaKıbrısManşetTürkiye

Bloggerlık yaparak modacı oldu

Moda dünyasının genç ve yetenekli stilistleri her geçen gün kendilerini ifade etmek konusunda daha özgür adımlar atıyorlar. Tasarımcılarla gerçekleştirdiğimiz röportajlarımıza "Furkan Türkaslan Tarzı" ile tanıdığımız Furkan Türkaslan'la devam ediyoruz. Türkaslan'ın başarıları ve gelişim süreciyle alakalı keyifli bir röportaj gerçekleştirdik

Moda dünyasının genç ve yetenekli stilistleri her geçen gün kendilerini ifade etmek konusunda daha özgür adımlar atıyorlar. Moda dünyasına bir bakış atarak “Türkaslan Tarzı” ile tanıdığımız Furkan Türkaslan’la devam ediyoruz. Türkaslan’ın başarıları ve gelişim süreciyle alakalı keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

GIYNIK ÖZEL – Taha Can GÜRLEK

Öncelikle bize kendinizden biraz bahseder misiniz?

Selçuk Üniversitesi Harita Kadastro bölümünü bitirdikten sonra modaya daha fazla kayıtsız kalamadım…

Zaten her zaman hayatımın içinde olan modayı yavaş yavaş yaşamaya başladım. Kendi tarzımı oluşturmak için moda tasarım alanında eğitimler aldım ve kendimi geliştirmek için sürekli çaba sarf ediyorum. Biryandan hala eğitim almaya ve öğrenmeye devam ediyorum. Zamanımın çoğunu sosyal medyada oluşturduğum marka olma aşamasına doğru yolcuk yapan “Türkaslan Tarzı” için çalışarak ve tarzımla alakalı blogumu yazarak geçiriyorum. Bir yandan da ihracat yapan iki firmanın yüzü olarak vakit harcıyorum. Bir perakende network ve moda sitesinin moda koordinatörlüğünü yapıyorum. Az kalan vaktimi de aileme , arkadaşlarıma, kitap okumaya , araştırmaya ve kültürel etkinliklere ayırıyorum…

Bize “başarıyı” nasıl tanımladığınızı anlatır mısınız?

İdeali olan her bireyin mutlaka kendisine çizdiği bir yol ve o yolun sonunda varmak istediği bir nokta vardır. O yolda doğru adımlarla, kendinizden emin bir şekilde yürüyorsanız ve attığınız her adım sizi o noktaya yaklaştırıyorsa bu kesinlikle başarıdır. Başarılı kişilerin idealleri için çabalamalarının yanı sıra sosyal hayatının da düzenli olması gerekiyor düşüncesindeyim.

Stilist olmaya nasıl karar verdiniz?

Giyinmeye her zaman çok meraklı oldum. Daha ilkokul 1. sınıfa giderken bile bayramlıklarımın ne olacağına karar vermiştim. Herkes çok şaşırmıştı. Oduncu gömlekle siyah pantolon istemiştim.

Büyüdükçe tutku haline döndü bende giyinmeyi sevmek, modayı takip etmek. Aldığım giysilere mutlaka kendimden bir şeyler katardım. Bazen giysilerle oynayarak, bazen farklı kombinasyonlar yaparak arkadaşlarım arasında hep hayranlık uyandırmışımdır. Üniversiteyi bitirince herhangi bir tecrübem olmamasına ragmen kendime dikiş makinesi satın aldım. Bulamadığım giysileri dikmeye başladım. Sosyal medya üzerinden paylaşıyordum. Butiklerde istemeye başlayınca neden daha profesyonel yapmıyorum ki diye bir soruyla başladım. Aslında bu sektöre girmeye karar vermedim. Ben zaten hep böyleydim…

Kıyafet seçim sürecini anlatır mısınız? Nelerden ilham alıyorsunuz?

Ben şu ana kadar yüzlerce kombin hazırladım ve bir çok projem oldu. Şimdi ise bilindik bir marka ile anlaşma süreci içindeyim. Kafamda öyle uzun uzun tasarladığım bir ilah süreci olmuyor, bunun için öyle oturup düşündüğüm söylenemez daha çok anlık spontane gelişiyor. Biraz da deneme yanılma yolu ile güzel işler çıkarmaya çalışıyorum. Proje içindeki insanlar bile bir anda bir şeylerin değişmesine ve güzel sonuç çıkmasına şaşırıyorlar.

Aksesuar sizin için önemli mi? Kombineleriniz de kullanır mısınız?

Aksesuar benim için çok önemli değil aslında. Kullandığım parçalarda, parçaların detaylarını ön planda tutmayı ve kendi tarımızı ifade etmeyi daha çok seviyorum. Yine de çok farklı ve tarzıma uyacak aksesuar bulursam kullanıyorum diyebiliriz.

İnsanların tarzınıza nasıl tepkiler vermesini istiyorsunuz?

Bu nasıl bişey, aaa çok farklı, bu ne kadar ? Evet evet şaşırıp çok beğenip satın almayla sonuçlanmasını istiyorum çünkü bir yandan da bu benim aslında işim.

Geçmişte ya da gelecekte moda dünyasında “asla” moda olmaması gerekiyor dediğiniz bir detay var mı?

Erkekler açısından çok şikayetçi olduğum bir konu yok ama kadınlar açısından değerlendirebilirim bu soruyu. Bence kadınlar kesinlikle Ugg’lar, bol makyajlı suratlar , abiye altına spor ayakkabı şeklinde kombin yapmamalı ve bunlar moda olmamalıydı diyebilirim.

 Moda dünyası için gelecekte ne gibi gelişmeler ön görüyorsunuz?

Moda bloggerları daha önemli hale gelecek. İşbirlikleri artacak. Günümüzde mankenler ikonlaşma yolunda ciddi adımlar attı. İlerde de hepsi birer ikon haline gelecek. Fark ettiyseniz eğer defileler klasik defile olmaktan çıkıp ciddi şovlara dönüşüyor. İnsanların defilelerden beklentisi sadece manken ve giysi görmekten ibaret olmayacak. Farklı mekan, farklı şovlar bekleniyor olacak.

Son olarak gelecekteki projelerinizden ipuçları alabilir miyiz?

Yurt dışına açılabilmek için ciddi bir çaba sarf ediyorum. Çalışmalarım bu doğrultuda ilerliyor bile diyebilirim. Tanına bilirliğimi artırıp daha çok insana ulaşmayı hedefliyorum. Diğer yandan stil danışmanlığı konusunda da bana yardım almak için ulaşanlara yardımcı olmaktan ciddi keyif alıyorum.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu