Güney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplum

BM Genel Sekreteri Kıbrıs Temsilcisi Stewart: Güvenlik Konseyi güven yaratıcı önlemleri destekliyor

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le bu sabah bir görüşme gerçekleştiren BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart, “Güvenlik Konseyi’nin Güven Yaratıcı Önlemleri desteklediğini” açıkladı.

Rum haber kaynakları, bu sabah saat 11.00’da Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’le bir araya gelen BM Temsilcisi Colin Stewart’ın, görüşme sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi’nin Güven Yaratıcı Önlemleri (GYÖ) desteklediğini söylediğini aktardılar.

Habere göre Stewart yaptığı açıklamada özetle, Anastasiadis’le görüşmesinde GYÖ’lerin de gündeme geldiğini ve “Güvenlik Konseyi’nin, iki tarafı yakınlaştıracak ve iki toplumlu temasları artırabilecek önlemlere yönelik çok destekleyici olduğunu Anastasiadis’e ilettiğini” belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la bugün gerçekleştireceği görüşmede Anastasiadis’in herhangi bir mesajını iletmeyeceğini ve Tatar’ın, Anastasiadis’in önerilerini bildiğini vurgulayan Stewart, “iki toplumlu iş birliğini arttıracak her türlü önlemin BM tarafından memnunlukla karşılanacağını” yineledi.

BM Genel Sekreteri’nin danışman ataması konusundaki bir soruya ise Stewart; “Bu konuda bir gelişme yok. Danışmanın yetkileri konusunda iki taraf arasında uzlaşı sağlayamıyoruz” yanıtını verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu