DünyaKıbrısManşet

BM Genel Sekreteri’nden Lübnan’a dayanışma ziyareti

Ziyaret kapsamında yarın ise, Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunacak.

Guterres bugün ilk olarak Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile görüşecek.

Ziyaret kapsamında yarın ise, Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunacak.

BM Genel Sekreteri’nin Başbakan Necib Mikati’nin yanı sıra birçok dini lider ile sivil toplum temsilcisi ile görüşmesi bekleniyor.

Ayrıca Lübnan’ın güneyindeki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’nü (UNIFIL) ziyaret edecek.

BM tarafından ziyarete ilişkin Perşembe günü yapılan açıklamada, “Ziyaret, Lübnan’ın içinden geçtiği bu kritik aşamada, Genel Sekreter’in tüm BM kurumlarının, siyasi misyon, barış güçleri ve insani yardım görevlilerinin Lübnan ve halkı için desteğini yeniden teyit edeceği dayanışma niteliğinde olacak” denildi.

Guterres ise Lübnan ziyareti öncesinde ülkedeki siyasi yetkilileri mevut krizlere çözüm bulmak için saflarını birleştirmeye çağırdı.

BM Genel Sekreteri Lübnan ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, “Lübnanlı siyasi liderler bir araya gelme konusunda bunun son şans olduğunu anlayamazsa, ülkenin doğru yolu bulması mümkün değil Lübnan’ın siyasi liderleri arasındaki bölünmeler kurumları felç etti.
Bu da, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile bir anlaşmaya varmayı, etkili ekonomik programlar başlatmayı ve ülkenin toparlanmaya başlaması için uygun koşulları yaratmayı imkansız hale getirdi.
Lübnanlı liderlerin böylesine ciddi bir kriz ışığında bölünme hakları yok” diye konuştu.
Guterres, Çarşamba günü ziyaretini tamamlamadan önce Salı akşamı Beyrut’ta bir basın toplantısı düzenleyecek.
(S.A)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu