Güney KıbrısManşet

BM Kıbrıs Özel Temsilcisi atandı!

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Kıbrıs'ta Birleşmiş Milletler Barış Gücü Özel Temsilcisi olarak Colin Stewart'ı atadı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres bugün Colin Stewart’ın yeni Özel Temsilcisi ve Birleşmiş Milletler Kıbrıs Barış Gücü (UNFICYP) Başkanı olarak atandığını duyurdu. Stewart ayrıca Genel Sekreter’in Kıbrıs Özel Danışmanı Yardımcılığı görevini de üstlenecek.

BM’den yapılan açıklamaya göre Guterres’in, görev süresi boyunca güçlü liderliği ve bağlılığı için minnettar olduğu Stewart’ı tercih ettiği belirtiliyor.

En son Genel Sekreter Özel Temsilcisi ve Batı Sahra’daki Referandum için Birleşmiş Milletler Misyonu Başkanı (MINURSO) (2017-2021) olarak görev yapan Stewart, 28’den fazla kişiyle kanıtlanmış bir liderlik ve yönetim rekoru getiriyor.

Colın Stewart kimdir?
1961 yılında Kanada’da doğan Colin Stewart, daha önce Addis Ababa’daki Birleşmiş Milletler Afrika Birliği Ofisi (UNOAU) Başkan Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı olarak görev yaptı ve Birleşmiş Milletler Genelkurmay Başkan Vekili ve Siyasi İşler Başkanı dahil olmak üzere çeşitli Birleşmiş Milletler saha görevlerinde yer aldı. Öte yandan Doğu Timor’daki Uluslar Entegre Misyonu’nda da (UNMIT) (2007 – 2009) görev aldı.

Stewart, Kanada’daki Laval Üniversitesi’nden mezun oldu, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu