DünyaGenelKıbrısManşetTürkiye

BM’den bu kez de tel örgülü ambargo

Birleşmiş Milletler (BM) Taksim sahasındaki beton bloğu kaldırdı bu kez de sahaya girişi dikenli tel örgü ile kapattı. Özellikle spor alanlarında günümüzde Dünyanın her yerinde tel örgüler, bariyerler kaldırılırken insan haklarını savunma konusunda ahkam kesen BM, Rumların aklıyla Dünyanın gözü önünde ülkemize karşı ambargo uygulamaya devam ediyor.

Kıbrıs’ın kuzey ve güneyini ayıran yeşil hat üzerindeki ara bölgede kalmış ve Çetinkaya Türk Spor Kulübü’ne ait tarihi Taksim sahasında ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

TC ile KKTC hükümetleri arasında imzalanan Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Protokolü kapsamında yapım çalışmaları tamamlanan ve geçtiğimiz hafta açılmıştı.

Ancak üç gün önce Birleşmiş Milletler (BM), surların Kuzey bölümündeki merdivenden sahaya giriş bölümünü kimseye haber vermeden tek taraflı olarak beton bloklarla kapatmış ve spora karşı insanlık suçu işleyerek sahaya girişi engellemişti.

Yaşanan bu gelişme sonrasında ülkemizdeki üst düzey yetkililer ve spor ailesi bir bir kınama mesajları yayınlayarak bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini vurguladı ve eğer bu ayıbın ortadan kalkmaması durumunda her türlü adımın atılacağını belirtmişlerdi.

Yapılan açıklamalar karşısında özellikle surlara zarar verildiği noktasında çekinceye giren Birleşmiş Milletler, ülkemize, halkımıza, gençlerimize ve sporumuza karşı yapmış olduğu bu çirkin davranış ve ambargo uygulaması karşısında dün beton bloğu kaldırdı. Ancak insanlık suçuna devam eden BM bu kez de merdivenlerden sahaya girişi dikenli tel örgü ile kapattı.

Özellikle spor alanlarında günümüzde Dünyanın her yerinde tel örgüler, bariyerler kaldırılırken insan haklarını savunma konusunda ahkam kesen BM, Rumların aklıyla Dünyanın gözü önünde ülkemize karşı ambargo uygulamaya devam ediyor.

Gençlerimizin ve sporumuzun önünü dikenli tel örgü ile kapatan BM’ye karşı bu kararından vazgeçme adına toplum olarak mücadele etme zamanı başladı.

Ülkemize karşı yaşattığı insanlık suçundan geri adım atmayan BM’ye yönelik, kısa sürede gerek diplomasi yoluyla gerekse de büyük ses getirecek eylem hazırlıklarına da girildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu