DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiye

BM’nin beklentisi ‘yaratıcı teklifler’

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cenevre'de yapılacak gayriresmi Kıbrıs görüşmelerine tarafların "yaratıcı" fikirlerle gelmesini umuyor. Guterres'in bu çağrısı, Türk tarafının "yeni fikirlerin masaya gelmesi" yönündeki tutumuyla da uyum gösteriyor


Birleşmiş Milletler’in (BM) tarafların toplantıya “yaratıcı” fikirlerle gelmesini beklediği yönündeki çağrılar, ‘Yaratıcı teklifler ortaya atılabilir mi?’ , ‘Desantralize Federasyon ve İngiliz Planı konuşulmaya neden başlandı?’ sorularını gündeme getirdi.

‘Federasyon ya da iki devletli çözüm modeli de olsa toprak konusu konuşulmaya devam edecek mi?’ sorusu da akıllarda yer alırken, zirvenin uzayacağı ya da yarıda kesileceği ihtimalleri konuşulmaya başlandı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cenevre’de yapılacak gayriresmi Kıbrıs görüşmelerine tarafların “yaratıcı” fikirlerle gelmesini umuyor. Guterres’in bu çağrısı, Türk tarafının “yeni fikirlerin masaya gelmesi” yönündeki tutumuyla da uyum gösteriyor.

Öte yandan, Cenevre’deki toplantı, Guterres’in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası yüz yüze katılacağı ilk toplantı olması açısından da önem taşıyor.

Özellikle pandemi dönemi gibi bir süreçten geçerken neden tarafların biranda biraraya toplandığı sorusu ise “Arkada başka detaylar mı var?’ sorusunu gündeme getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu