GenelKıbrısManşet

“Bölge halkımın duyarlılığı beni çok duygulandırdı”

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından, ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Çatalköy ve Esentepe Belediyesi sınırlarında yaşayan vatandaşlar da depremzedelere yardım için seferber oldu

“AFET BÖLGESİNE DESTEK İÇİN SEFERBER OLUNDU”

Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, belediye olarak depremzedeler için başlattıkları yardım kampanyasının kısa süre içerisinde yoğun ilgi gördüğünü vurguladı. Toplanan yardım malzemelerini afet bölgesine göndermeye devam ettiklerini vurgulayan Kırok, Çatalköy, Esentepe, Karaağaç, Arapköy ve Beşparmak köylerinde yaşayan tüm bölge halkına duyarlılıkları için teşekkür etti.

“EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN ÜRÜNLERE YÖNELİM”

Depremzedelere yardım yapmak isteyen vatandaşların gün içerisinde Çatalköy-Esentepe Belediyesi binalarına yardım paketlerini ulaştırmaya devam edebileceklerini ifade eden Kırok, deprem bölgelerinde en çok ihtiyaç duyulan malzemelerin hazır gıda, hijyen malzemeleri, battaniye bebek bezi, su ve mama olduğunu da ifade etti.

“ÜLKEMİZE BARINMAYA GELEN DEPREMZEDELERE KUÇAK AÇTIK”

Öte yandan, afet bölgelerinden geçici barınma için ülkemize gelen birçok aile olduğu da öğrenilirken, Çatalköy-Esentepe Belediyesi tarafından afet bölgelerinden gelen 3 çocuklu bir aile için çok acil bebek arabasına ihtiyaç olduğu yönünde yapılan duyuru kısa süre içerisinde karşılık buldu. Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ise Türkiye’deki deprem felaketi sonucu evsiz kalan depremzedelerin geçici olarak KKTC’ye gelmeye başladığına dikkat çekerek, “Çevrenizde bu koşullar altında Girne’mize veya ülkemize gelip temel ihtiyaçları olan aileler var ise lütfen bizimle irtibat kurulsun” çağrısı yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu