ManşetSpor

Bora Altıntaş, ilk Türk BMX sporcusu olarak tarihe geçti

Artık olimpik bir branş olan “BMX” sporunda ülkemizin uluslararası arenaya açılan penceresi Bora Altıntaş, 19 yaşında Ukrayna ve Estonya’da katıldığı şampiyonalarda müthiş başarı elde etti.

GIYNIK SPOR- OKAN KARADEMİR

Bora Altıntaş,  Bu alanda dünyanın en büyük organizasyonu olarak gösterilen Simple Session’da finale kalan ilk Türk BMX sporcusu olarak tarihe geçti. 

OLİMPİK BRANŞ BMX, BORA SAYESİNDE ARTIK HAYATIMIZDA

Ülkemizde henüz çok fazla duyulup bilinmese de, 19 yaşındaki Bora Altıntaş sayesinde ekstrem spor branşı olan “BMX”i her geçen dün daha fazla duymaya devam edeceğiz.  Artık olimpik bir branş olan ve ilk kez 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda yer alan BMX Bisiklet Yarışı branşını bir tutku olarak gören ve bu dalda profesyonelleşerek yurt dışında da adından başarıyla söz ettiren Bora Altıntaş, yine tarihi başarılara imza attı.

 

UKRAYNA VE ESTONYA’DA TARİHİ BAŞARI

Dünyaca ünlü Red Bull Takımı’nın parlayan yıldızı olan Bora Altıntaş, bugüne kadar kendi imkan ve gayretleriyle elde ettiği başarılarına uluslararası arenada devam ediyor. Genç sporcu Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 13-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Double Triple BMX Park Street Dünya Şampiyonası’nda yarışarak finallere kalırken Estonya’nın başkenti Tallin’de 19-21 Ağustos’ta yapılan Simple Session BMX Sokak Şampiyonası’nda da dünya yıldızlarıyla birlikte finalde mücadele verdi. Bora Altıntaş bu alanda dünyanın en büyük organizasyonu olarak gösterilen Simple Session’da finale kalan ilk Türk ve en genç BMX sporcusu olarak tarihe geçti.

 

ARTIK PODYUM İÇİN SAVAŞMA VAKTİ

İki önemli organizasyonun ardından tarihi başarıya imza atan Bora Altıntaş yaptığı açıklamada; “Duygularım tarifsiz. Önce Ukrayna Kiev sonra Estonya Tallin’de dünyanın en büyük yarışması Simple Session’da finale adını yazdıran ilk Türk sporcu olmak beni çok mutlu etti. Finale kadar geldik artık podyum için savaşma vakti. Aileme, arkadaşlarıma yanımda olan herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

        

        

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu