KıbrısManşetToplum

Borak: Karar verin kardeş miyiz

Dipkarpaz Yeni Erenköy Sağlık Ocağı'nda 5 yıldır hizmet veren doktorun görevine Sağlık Bakanlığı tarafından son verilmesi bölgede büyük tepkiye neden oldu

Dipkarpaz Yeni Erenköy Sağlık Ocağı’nda 5 yıldır hizmet veren doktorun görevine Sağlık Bakanlığı tarafından son verilmesi bölgede büyük tepkiye neden oldu.

Zaman, saat ayrımı yapmadan bölgedeki tüm vatandaşlara hizmet veren Azerbaycan uyruklu Doktorun görevine son verilmesine bölge halkı anlam veremezken, Dipkarpaz Çevre Koruma ve Sosyal Aktivite Derneği Başkanı Fırat Borak, konuyla ilgili tepksiin şu sözlerle dile getirdi:

“Yaklaşık 5 Senedir, Dipkarpaz ve Yeni Erenköy Sağlık Ocağında Görev Yapan Dr. Bextiyar Memmedov’un Sözleşmesi, KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından sonlandırıldı ve görevine son verildi.

Yıllardır, köyde kalmamasına rağmen saat 08.00’da iş yerinde olan, saat ayırt etmeden hizmetten kaçmayan, Herkese Yardım eli uzatan, ihtiyaç duyulan her konuda bölge insanın yanında olan ve buna benzer binlerce olumlu davranışlar sergileyen, halk tarafından sevilen, sayılan, saygı duyulan bu insanı bölge halkına çok mu gördünüz?

Dili, dini, ırkı çok da umurumda değil ama hazır Azerbaycan devleti ile aramız bu kadar iyiyken, ikili ilişkileri üst seviyelere çıkarmışken, Azerbaycan vatandaşı bir doktorun görevine son vermeniz de manidar!

Karar Verin! Kardeş miyiz?”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu