EkonomiGenelManşetTürkiye

Borsa İstanbul’da piyasa değeri en yüksek kulüp Fenerbahçe

Borsa İstanbul’da piyasa değeri en yüksek kulüp Fenerbahçe olurken, Beşiktaş 2021’in en çok kazandıranı, Trabzonspor ise Temmuz ayının lideri oldu

Borsa İstanbul’da halka açık 4 spor şirketi arasında piyasa değeri en yüksek kulüp Fenerbahçe olurken, Beşiktaş 2021’in en çok kazandıranı, Trabzonspor ise Temmuz ayının lideri oldu.

Borsa İstanbul’da işlem gören spor şirketleri arasında yer alan Fenerbahçe Temmuz ayını 3 milyar 598 milyon 912 bin 800 TL piyasa değeri ile tamamladı.

Fenerbahçe’yi 2 milyar 46 milyon 600 bin TL ile Galatasaray, 1 milyar 830 milyon TL ile Trabzonspor, 1 milyar 543 milyon 200 bin TL ile Beşiktaş takip etti.

2021’DE EN FAZLA BEŞİKTAŞ KAZANDIRDI

Borsa İstanbul’da işlem gören spor şirketlerinden yılbaşına göre performanslarına bakıldığında yatırımcısına en fazla kazandıran %59.2 ile Beşiktaş olduğu görülüyor.

Açıklanan verilere göre kulüplerin 2021 performansında Beşiktaş’ı %50 ile Trabzonspor, %23 ile Fenerbahçe izledi.

Dört büyükler arasında yatırımcısını en çok üzen kulp ise Galatasaray oldu. Galatasaray Ocak-Temmuz 2021’de yatırımcısına %6.4 kaybettirdi.

TEMMUZ’DA TRABZONSPOR LİDER OLDU

Borsa İstanbul’da işlem gören Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliğinin hisseleri Temmuz ayında %40 değer kazanarak 15 ayın en iyi aylık performansını sergilerken, Trabzonspor aynı zamanda bu dönemde yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Borsa İstanbul Spor Endeksi, Temmuz ayında %8.7 değer kazandı. Analistler, gerçekleştirilen etkili transferlerin Temmuz ayında spor şirketlerinin borsadaki hisse performansını da olumlu etkilediğini belirtti.

Trabzonspor’un hisse fiyatı Temmuz’da 3.66 TL ile Eylül 2020’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Bu dönemde, Beşiktaş’ın hisseleri %7.2, Galatasaray’ın hisseleri %5.6 değer kazanırken, Fenerbahçe’nin hisseleri %4.2 değer kaybetti.

Analistler, Trabzonspor’un borsadaki hisse performansıyla temmuz ayında diğer spor şirketlerini geride bıraktığına dikkati çekerek, Fenerbahçe’nin de 7 yılın en iyi ilk yarı performansına karşın Temmuz ayında başarısız bir performans sergilediğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu