GenelKıbrısManşetSağlıkToplum

Boş binadan 26 torba ilaç çıktı

Sahte reçete skandalı ‘çorap söküğü’ gibi çektikçe geliyor. Soruşturma kapsamında tutuklanan 3 doktor ve 3 eczacı, dün yeniden ek tutukluluk talebi ile yargı önündeydi

Sahte reçete skandalı ‘çorap söküğü’ gibi çektikçe geliyor. Soruşturma kapsamında tutuklanan 3 doktor ve 3 eczacı, dün yeniden ek tutukluluk talebi ile yargı önündeydi.

Devrim DEMİR  

KÜPÜRLERİ KESİLMİŞ TORBALARCA İLAÇ
Ülke genelinde büyük infiale neden olan sahte reçete vurgunu ile ilgili polisin çok yönlü soruşturması devam ediyor. Polis, 24 Eylül Pazar günü ihbar sonucunda Lefke bölgesinde düzenlenen operasyonda boş bir bina içerisinde küpürleri kesilmiş 26 çöp torbası ilaç ele geçirdi. 13 Eylül’de soruşturma için düğmeye basılan olayda 20-23 Eylül tarihleri arasında tutuklanan zanlılar; Doktor Güven Erkal, Doktor Muhammad Alshanapleh, Doktor Niyazi Perk, Eczacı İsmet Tufan, Eczacı Simge Sonap ve Eczacı Gülten Veli Aner ek tutukluluk talebiyle dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

“İFADELERİN 46’SI SUÇA BAĞLAYICI”
Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Mehmet Mannaş, incelenmesi gereken yüksek meblağlı 160 bin reçete olduğuna vurgu yaparak, zanlıların iş yerlerindeki bilgisayar ve cep telefonlarının incelenmek üzere ‘data’ detaylarının beklendiğini söyledi. Zanlı Doktor Muhammad Alshanapleh, Doktor Niyazi Perk ve Eczacı Gülten Veli Aner’in gönüllü ifade verdiğini kaydeden polis çavuşu, alınan 3 günlük tutukluluk süresinde 50 ifade aldıklarını ve ifadelerin 45’inin zanlıları suça bağlayıcı olduğuna dikkati çekti. Soruşturmanın ciddiyetine değinen polis, tutuklu sayısının soruşturma kapsamında artabileceğine vurgu yaparak 8 gün ek tutukluluk talebinde bulundu.

AVUKATLAR SÜREYE İTİRAZ ETTİ
Ek tutukluluk duruşmasında avukatlar talep edilen 8 gün süreye itiraz ederek teminat talebinde bulundu. Savunma avukatlarından Emre Kadri, ada geneli 80’den fazla doktorun hasta görmeden ilaç yazmak için Sosyal Sigortalar Dairesi’nden izinli olduğunu iddia ederek, talep edilen tutukluluk süresinin gereksiz olduğunu savundu. Zanlı avukatlarından Boysan Boyra ise Sosyal Sigortalar Dairesi’nden neden birinin tutuklanmadığını sorgulayan dikkat çekici bir savunma yaptı.

4 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR
 Sahte reçete vurgunu soruşturması kapsamında ek tutukluluk talebi ile yeniden mahkemeye çıkarılan 6 zanlı soruşturma maksatlı 4 gün daha poliste tutuklu kalacak. Yargıç, polisin soruşturmasını çok detaylı yürüttüğünü ifade ederek, Lefke’de bulunan 26 çöp torbası barkodu kesik ilaçlarla ilgili detaylı soruşturma gerektiğine vurgu yaptı. Polisin 3 günlük tutukluk süresinde 50 kişiden ifade alındığına vurgu yapan Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, suçun ciddiyetine dikkat çekerek devlete karşı işlenen toplumu infiale sürükleyen bir mesele olduğunu kaydetti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu