KıbrısManşetSiyasetToplum

Boş vermişlik hali

Bu insanlar bütün toplumu aptal yerine koymaktan sıkılmıyorlar, utanmıyorlar ve emin olun ki yüzleri de hiç kızarmıyor

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günüydü. Bu vesile ile siyasi makam sahibi kişilerin mesaj bolluğuna uğradı sosyal medya mecrası da. Özetle mesajlarda gazetecilerin çağdaş bir toplumun öncüleri olduğuna vurgu yapılıyor.

Güler misin ağlar mısın..

Samimiyetsiz bunlar.

Çok yok daha 3-4 ay önce gazetecilerin düşünce ve ifade özgürlüğünü sınırlamak  adına , düşünceyi ve ifadeyi ceza mahkemesi önünde mahkum edebilmek için yasa tasarılarını meclise gönderdiler…

Kimler?

Daha dün “ Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla sayfa sayfa mesaj yayınlayıp gazetecilerin çağdaş bir toplumun öncüleri olduğunu söyleyenler. Eğer gazeteciler bu yasa tasarısına karşı duruş sergileyip günlerce kararlı bir şekilde eylem yapmamış olsaydı bu yasalaşıp uygulamaya girecek idi. Neyse ki gazetecilerin dirayetli duruşları ve kararlılık ortaya koymaları, günlerce yapılan eylemler bu yasaların geri çekilmesini sağladı.

Şimdi kalkmış hiçbir şey olmamış gibi, gazetecilerin düşünce ve ifade özgürlüklerini kısıtlamayı ön gören yasaları hayata geçirmek isteyen onlar değilmiş gibi habire kutlama mesajları yayınladılar..

İnsan az utanır, dün böyleydim bugün niye döneyim diye sorgular.

Ama nerede? Samimiyetsizlik ve yüzsüzlük böyle bir şey işte. Hani derler ya “ mal bu” yapacak bir şey yok. Durum tam da bu maalesef. Samimiyetsizlik diz boyu!

Ve fakat benim burada anlamadığım şu.

Bu insanlar bütün toplumu aptal yerine koymaktan sıkılmıyorlar, utanmıyorlar ve emin olun ki yüzleri de hiç kızarmıyor.

Ha derseniz ki halkın da çok umurundaydı.

Evet doğru!

Ülkede ciddi bir umursamazlık var.

Bu umursamazlığın en büyük nedeni de halkın umudunu yitirmesidir ülkesine dair.

Ve elbette bunda iktidarı, muhalefeti herkesin, hepimizin payı büyük.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu